با بکرترین جاهای دیدنی آستارا آشنا شوید Astara
به گزارش هدا بلاگ، جاهای دیدنی آستارا
در این مقاله از معرفی منطقه ها بکر شمال به سراغ شهر پشت بام های سفالی گیلان یعنی آستارا می رویم تا جاهای دیدنی آستارا را به شما معرفی می کنیم. پس اگر قصد سفر به آستارا را دارید تا انتهای این مقاله با مجله سفر و گردشگری خبرنگاران همراه باشید.
آستارا در بین رشته کوه های سر به فلک کشیده و دریای خزر در شمال استان گیلان جای گرفته است. در کوچه پس کوچه های آستارا که قدم بزنید، متوجه سقف سفالی خانه های آن خواهید شد که جنبه تزئینی دارند و از نظر معماری نیز باعث می شوند که دمای خانه ها در فصل تابستان خنک تر از سقف های شیروانی شهرهای دیگر باشد. آستارا دارای جاذبه های طبیعی زیبا و بکر نظیر کوه، جنگل، دریا و برکه است و بعلاوه دارای مراکز خرید و بازارهای معروفی است. در این مطلب ما به شما جاذبه های دیدنی این شهر بی نظیر را معرفی می کنیم تا هر زمان که خواستید، به آستارا سفر کنید، بتوانید به راحتی از آن ها بازدید کنید.
پیشنهاد خواندن مقالات بیشتر : مراکز خرید آستارا
ساحل صدف
ساحل زیبای صدف آستارا به لحاظ زیست محیطی یکی از پاکیزه ترین و بکرترین منطقه ها ساحلی دریای خزر است که هر ساله پذیرای مسافران و گردشگران زیادی از اقصی نقاط کشور و دنیاست. این ساحل در 10 کیلومتری آستارا به سمت رشت واقع شده که نتیجه نخستین طرح سالم سازی در دریای خزر است. وجود امکانات بازی و سرگرمی بچه ها، سالم سازی محل شنا، وجود اتاق های استراحتگاه های موقت، پلاژهای عرضه خدمات، اماکن نصب چادر، اکیپ امداد، نجات غریق، ماهیگیری، مجاورت با جنگل و منطقه حفاظت شده لوندویل، محیطی دلنشین برای گردشگران بوجود آورده است.
+ برترین سواحل ایران سواحل زیبای ایران
ساحل شریعتی (مخیری)
ساحل شریعتی (مخیری) در داخل شهر کنار جاده ترانزیتی منتهی به اداره گمرک بندرآستارا واقع شده است. پارک توریستی و سرگرمیی شریعتی از هر لحاظ در میان شهرهای شمالی کشور بی نظیر است و حضور در آن، خاطره ای فراموش نشدنی را در فکر دوستداران طبیعت ایجاد می نماید. تجهیزات ورزشی، بیلیارد، گل کاری، درختکاری، کف سازی، مبلمان فلزی، سکوی استراحت با سنگ مرمر، شهربازی و پیست خودروهای برقی برای بچه ها و سرویس بهداشتی را از دیگر امکانات ایجاد شده در این ساحل می توان نام برد.
دریاچه بین المللی استیل آستارا
این تالاب در 4 کیلومتری شهر آستارا در حاشیه جاده آستارا به تالش قرار گرفته است. اهمیت اکو توریستی این تالاب از جهت نزدیکی به جاده، تنوع منظرههای طبیعی همانند کوهستان، جنگل و مزارع و کشتزارهای اطراف دوچندان می گردد. ضلع غربی آن پوشیده از جنگل و پوشش های سبز گیاهی است و در ضلع شرقی آن درختان توسکای شناور منظره بسیار جالب توجهی را بوجود آورده است که در بهار و تابستان استراحتگاه مسافران بوده و از نظر گردشگری یکی از جاذبه های مهم تلقی می گردد. از ویژگی های مهم این تالاب وجود ماهیان مشهوری مانند کپور و اردک ماهی است بعلاوه این تالاب طبیعی جایگاه پرندگان کمیاب بوده که برای زاد و ولد از اروپای مرکزی، ماورای خزر و منطقه ها قطبی به این منطقه مهاجرت می نمایند که مهم ترین آن چینگیر نوک سرخ است. این تالاب 138 هکتار وسعت دارد و از مکان های گردشگرپذیر استان گیلان است. وجود درختان توسکا در این تالاب، جلوه ای دیدنی به آن بخشیده است. از ویژگی های تالاب عباس آباد آستارا این است که درختان این تالاب به علت اینکه ریشه آنها در آب قرار گرفته است، همیشه در پهنای تالاب جا به جا می شوند و حرکت می نمایند. به همین علت، تالاب آستارا به تالاب استیل درختان شناور هم معروف است.
از سال 1384 تالاب استیل به عنوان یکی از پنج منطقه نمونه گردشگری استان گیلان شناخته شده است.
پارک جنگلی بی بی یانلو
پارک جنگلی بی بی یانلو شهرستان آستارا با یک هزار و 512 هکتار وسعت ظرفیت خوبی برای استفاده در امور گردشگری کوهستان و جنگل دارد. پارک جنگلی بی بی یانلو جزو جنگلهای هیرکانی غربی است که در ضلع جنوب غربی شهرستان آستارا واقع شده و فاصله آن تا آستارا پنج کیلومتر بوده و در حاشیه جاده آستارا به اردبیل واقع شده است. پارک مذکور دارای جاذبه های طبیعی زیبا و خاصی می باشد که علاوه بر تنوع فراوان رویشگاههای جنگلی و جانوری آن، از نظر ژئومورفولوژی (علم شناسایی اشکال ناهمواریهای زمین) و وجود چندین دره با دامنه های پوشیده از جنگل و یالهای نسبتاً بلند و چندین قله به عنوان سیمای ویژه و بدیع، منظره منحصر به فرد و جالب توجهی را ایجاد نموده است.
بازار بزرگ ساحلی آستارا
بازار بزرگ ساحلی آستارا که در میان مردمان بومی آستارا بساط گفته می گردد یکی از مهم ترین مراکز تجاری استان گیلان، شمال ایران، از معروف ترین بازارهای ایران و از مقاصد مسافران ورودی به آستارا می باشد.
گردنه حیران
حیران، نام روستایی است در استان گیلان است این روستا به علت زیبایی طبیعی آن، به عنوان یکی از منطقه های نمونه گردشگری در ایران به شمار می رود و با توجه به شرایط آب و هوایی مناسب در سالیان اخیر، مورد توجه گردشگران قرار گرفته و ساخت و ساز بناهای سرگرمیی و گردشگری در آن افزایش یافته است. از مهمترین جاذبه های گردشگری این روستا، است که در مسیر راه ارتباطی آستارا - اردبیل قرار گرفته است. گردنه حیران که آخرین منطقه حفاظتی استان گیلان می باشد، از یک طرف مشرف به کوه هایی است که پوشیده از جنگل های انبوه است و از سویی مشرف به دره ای نه چندان عمیق که از میان آن رود آستارا، آق چای عبور می نماید این رود معین نماینده مرز استان گیلان ایران و کشور آذربایجان است. این گردنه در بیشتر زمانها در زیر پوششی از مه قرار گرفته است و از نظر طبیعی دره ها و کوهپایه های آن، پوشیده از گل ها و گیاهان جنگلی و مرتعی هستند.
دهکده گردشگری حیران
این دهکده که در انتهای گردنه حیران را با طی کردن یک مسیر سرسبز 1500متری به شرقی ترین نقطه پارک جنگلی فندقلوی شهرستان نمین متصل می نماید. بزرگترین سورتمه ریلی کشور و تله کابین از امکانات گردشگری بی نظیر آن بشمار می رود. ارتفاع ایستگاه بالا دست این تله کابین در منطقه فندقلو حدود 1730 متر از سطح دریا است و طول کل مسیر رفت و برگشت در فاز یک پروژه حدود سه کیلومتر می باشد و موقعیت جغرافیایی آن طوری است که از شمال به قله باستانی شیندان و جمهوری آذربایجان، از غرب به پارک جنگلی فندقلو، از شرق به روستای ونه بین و جاده اصلی آستارا به اردبیل و از جنوب به دهستان حیران و گردنه زیبای آن اشرف دارد.
آستارا چای
آستاراچای؛ رودخانه مرزی کوچکی است که شهر آستارا در ایران را از شهر آستارا در جمهوری آذربایجان جدا می نماید.
روستای کوته کومه
کوته کومه روستایی در استان گیلان 9 کیلومتری شهر لوندویل واقع شده است. روستایی است کوچک با حدود 20 خانه روستایی با مردمانی تالشی و اهل تسنن. عمده معروفیت این روستا بعلت وجود آبشار لاتون بلندترین آبشاراستان گیلان است. دیگر مکان مشهور این روستا آبگرم کوته کومه است. آبگرمی است کوچک که در خود روستا واقع شده است.
چشمه های مسیر صعود آبشار
فاصله از روستای کوته کومه تا آبشار لاتون حدود 6 کیلومتر است که در مدت طی این مسافت 3/5 ساعتی در حدود 750 متر ارتفاع زیاد می گردد.
مسیر صعود آبشار تپه هایی جنگلی و بسیار زیباست که در طول مسیر چشمه های فراوانی با آبی خنک و نوشیدنی دیده می گردد. انتهای مسیر نیز دارای پرتگاه هایی خطرناک و مرگبار است. آبشار از فاصلهٔ 500 متری قابل رویت است.
در حاشیهٔ آبشار یکی از زیباترین جنگل های متراکم بکر و دست نخوردهٔ گیلان با انبوهی از درختان آلو، به، گلابی، گردو، فندق و سیب وحشی وجود دارد که در 9 ماه از سال سرسبزی و زیبایی خود را حفظ می نماید.
از تنوع جانوری اطراف ابشار نیز می توان به گرگ، گراز، خرس(نادر)، جوجه تیغی، اسب، گاو، و… اشاره نمود.
آبشار لاتون
آبشار لاتون دراستان گیلان، 15 کیلومتری جنوب شهرستان آستارا، شهر لوندویل روستای کوته کومه جای گرفته است. ارتفاع تقریبی آبشار لاتون 105 متر است که بلحاظ بلندی، مرتفع ترین آبشار گیلان و ایران به شمار میرود.
باغ پرندگان آستارا
باغ پرندگان آستارا در ورودی جاده آستارا از سمت رشت در زمینی به مساحت یک هزار و 50 متر مربع احداث شده است که در آن بالغ بر 300 پرنده از 60 گونه مختلف وجود دارد. از جمله پرندگان این باغ می توان به طاووس، قرقاول، طوطی، مرغ های تزیینی، سرسفید کاکلی، امپراتور، بلدرچین، کبک، بلبل، قناری، مینای سخنگو و مرغ عشق اشاره نمود. تمام قرقاول های مذکور زینتی، خارجی و کمیاب اند و بعضی از آن ها مانند مونا و فایربک در گیلان و سطح کشور به ندرت یافت می شوند.
بهشت کاکتوس ها
این مجموعه در سال 1356 در خیابان فارابی تاسیس یافته که شامل 2200 نوع کاکتوس از کشورهای برزیل، مکزیک، پرو، بولیوی، آرژانتین و آمریکای جنوبی می باشد. پیرترین کاکتوس خاورمیانه در این مجموعه نگهداری می گردد.
کوه اسپیناس
رشته کوه اسپیناس پشت تالاب استیل قرارگرفته و آبشارلاتون نیز از دامنه های آن سرچشمه می گیرند.
مقالات بیشتر بخوایند :
- تالاب کیاکلایه لنگرود
- روستای سرولات با منظرهی رو به دریا و جنگل
- جاهای دیدنی زیباکنار گیلان
- جواهردشت رودسر