اگر عینکی یا سنگین وزن هستید از این سبزی غافل نشوید
به گزارش هدا بلاگ، محمدرضا حاجی حیدری متخصص طب سنتی درباره کلم اظهار کرد: کلم در طب سنتی ایران دارای مزاج گرم و خشک است.
او اضافه نمود: مصرف کلم نیم پخته خاصیت مسهل دارد، اما زمانی که به صورت کامل پخته گردد تاثیر عکسی دارد و باعث انقباض شکم می گردد. همچنین کلم در دیدگاه طب سنتی نفاخ بوده و برای معده های ضعیف مناسب نخواهد بود.
حاجی حیدری با بیان اینکه کلم به دلیل کم کالری بودن برای کاهش وزن مناسب است، گفت: در طب سنتی کلم خاصیت ضد سرفه دارد و برای صاف کردن صدا مفید است. همچنین کلم در پاکسازی سیستم ادراری به خصوص کلیه ها نقش مهمی دارد.
این متخصص طب سنتی تاکید نمود: کلم قرمز سرشار از مواد معدنی مانند کلسیم، پتاسیم، گوگرد، و ویتامین هایی مانند k ،A و C است. آنتوسیانین موجود در آن خاصیت آنتی اکسیدانی بالایی دارد که سلول های بدن را در مقابل آسیب رادیکال های آزاد حفظ نموده و خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهد.
فواید درمانی کلم
حاجی حیدری درباره تاثیر مصرف کلم بر درمان بیماری ها گفت: مصرف کلم برای تقویت بینایی و حفاظت از شبکیه چشم در مقابل اشعه مفید است، فیبر موجود در آن از جذب کلسترول در روده ها جلوگیری نموده و خطر ابتلا به سرطان روده را کاهش می دهد. کلم قرمز سرشار از ویتامین c است که نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی بدن داشته و در تسریع بهبودی و التیام زخم نیز موثر خواهد بود.
این متخصص طب سنتی بیان نمود: از دیدگاه ابن سینا خوردن کلم برای لرزش مفید بوده و آب جوشانده آن به تنهایی یا همراه شنبلیله خرد شده و سرکه برای درد های مفصلی ونقرسی سودمند است.
او اضافه نمود: مطالعات مختلف نشان می دهند که کلم در کاهش ریسک ابتلا به بیماری های قلبی- عروقی، اختلالات مغزی و پیشگیری از سرطان بسیار مفید است.
این متخصص طب سنتی درباره موارد منع مصرف کلم، اظهار کرد: توصیه می گردد افراد دارای کم کاری تیروئید و زنان باردار در مصرف کلم احتیاط نمایند.
حاجی حیدری گفت: به علت وجود کلسیم در کلم این ماده غذایی برای استخوان سازی بسیار مفید است و می توان آن را در برنامه غذایی بچه ها قرار داد.
منبع: همگردیگروه ساختمانی آبان: گروه ساختمانی آبان: بازسازی ساختمان و تعمیرات جزئی و کلی و طراحی ویلا و فضای سبز و روف گاردن، طراحی الاچیق، فروش درب های ضد سرقت را از ما بخواهید.