به این نوع هندوانه اصلا لب نزنید!
به گزارش هدا بلاگ، کشاورزان با افزودن کود های نیتروژن دار، ظرف تنها 3 هفته می توانند وزن یک هندوانه را به 12 کیلوگرم برسانند. با این حال، نیترات بالا موجود در هندوانه می تواند باعث مسمومیت مصرف کنندگان آن گردد. به همین علت توجه به هندوانه در زمان مصرف بسیار مهم است.
به گزارش برنا، یکی از راه های تشخیص سطح بالای نیترات موجود در هندوانه، توجه به محل تلاقی گوشت قرمز هندوانه و بخش سفید پوست داخلی است. اگر این بخش زرد رنگ باشد، نشان دهنده اندازه بالای نیترات در هندوانه است و برای جلوگیری از مسمومیت باید از مصرف آن اجتناب کنید.
از دیگر روش های تشخیص اندازه بالای نیترات، توجه به حفره های موجود در هندوانه است. گرچه بعضی تصور می نمایند این حفره ها ناشی از فعالیت حشرات است، اما در حقیقت این موضوع نشان دهنده سطح بالای نیترات است و باید از مصرف آن خودداری کنید.
بعلاوه وجود فضای خالی بزرگ در وسط هندوانه از دیگر نشانه های استفاده بیش از حد از کود های شیمیایی است. طعم و مزه این نوع هندوانه کمی تلخ است. در صورتی که در این موضوع تردید دارید، می توانید یک تکه از هندوانه را در دمای اتاق در آب قرار دهید. اگر رنگ آب به صورتی روشن تغییر کرد، نشان دهنده خطرناک بودن آن است و بهتر است آن را دور بریزید.
هندوانه ای با ترکیب زیاد نیترات برای سلامتی بدن مضر است. از این رو، توصیه می گردد در صورت مشاهده هر گونه از علائمی که پیشتر ذکر شد، از مصرف آن خودداری نموده و آن را دور بریزید. مسمومیت با نیترات غالباً با تکرر ادرار، اسهال و دل درد بروز می نماید. این موضوع در شرایط حاد برای مثال مسمومیت با آب آلوده با نیترات می تواند فرد را به کام مرگ بکشاند.
منبع: فرارو