خورش مرغ افشاری؛ طعمی که از یادتان نمی رود
به گزارش هدا بلاگ، خورش یا خورشت مرغ افشاری مجلسی یکی از آن غذا هایی است که از قدیم الایام در مراسمات برای پذیرایی از مهمانان سرو می شده است. خورش مرغ افشاری در واقع همان چلو مرغ مجلسی است که طرز تهیه آن به عنوان یک مرغ خوشمزه برای مهمانی و سرو در کنار انواع پلو و برنج بسیار مناسب است. برای آموزش مرحله به مرحله این خورش با ما همراه باشید.
مواد لازم برای 6 نفر
سینه یا ران مرغ: 6 تکه
پیاز: 1 عدد بزرگ
سیر:3 حبه
رب گوجه فرنگی: 3 قاشق غذاخوری
شیرنارگیل: 4 قاشق غذاخوری (اختیاری)
قیسی: 10 عدد
نمک، فلفل، زردچوبه، ادویه کاری: به اندازه لازم
زعفران دم نموده غلیظ: 1 قاشق غذاخوری
روغن مایع: به اندازه لازم
کره: 20 گرم
طرز تهیه
مرحله اول؛ برگه های قیسی را بخیسانید
طرز تهیه خورش مرغ افشاری مجلسی مثل خورش مرغ و آلو است. برگه های قیسی را در آب خیس کنید تا نرم شوند.
مرحله دوم؛ مرغ را در آب و نمک بخوابانید
راز درست کردن خوشمزه ترین مرغ جهان برای انواع خورش مرغ یا چلو مرغ و زرشک پلو این است که 30 دقیقه مرغ را در یک آب و نمک ساده بخوابانید. یک ترفند دیگر برای خوشمزه شدن مرغ این است که آن را در یکسری مواد بخوابانید. مثلا در آب پیاز و اندازهی زعفران دم نموده غلیظ به مدت 1 الی دو ساعت این ترفند ها بیشتر از جوشاندن مرغ قبل از پختن آن کارساز است.
مرحله سوم؛ سیر و پیاز را تفت دهید
پیاز را نگینی یا خلالی نازک و یکدست خرد کنید و در اندازهی روغن سرخ کنید تا تفت بخورند و سبک شوند. وقتی پیاز ها طلایی شدند حبه های سیر را هم خرد کنید و به پیاز اضافه کنید.
مرحله چهارم؛ تکه های مرغ را سرخ کنید
وقتی بوی سیر بلند شد تکه های مرغ را به همراه کره اضافه کنید و تفت دهید. فلفل، زردچوبه، ادویه و نمک را اضافه کنید و تفت دهید. ادویه کاری برای خوشمزه شدن مرغ بسیار موثر است، آن را حذف نکنید.
مرحله پنجم؛ خورش افشاری را بپزید
وقتی تکه های مرغ طلایی شدند اندازهی آب جوش اضافه کنید تا حدی که فقط روی تکه های مرغ را بپوشاند. اجازه دهید مرغ روی شعله ملایم گاز خوب بپزد.
خورش مرغ افشاری؛ طعمی که از یادتان نمی رود خورش مرغ افشاری؛ طعمی که از یادتان نمی رود
مرحله ششم؛ رب گوجه را با روغن تفت دهید
در این فاصله رب گوجه فرنگی را در کمی روغن تفت دهید تا طعم خامی رب گرفته گردد. یک راز غلیظ شدن خورش مرغ اضافه کردن رب گوجه تفت داده شده به آن است.
مرحله هفتم؛ رب گوجه و قیسی را به مرغ اضافه کنید
رب سرخ شده را به همراه قیسی ها به مرغ در حال پخت اضافه کنید. خورش را روی شعله ملایم گاز به مدت 1 الی 1 و نیم ساعت بپزید.
مرحله هشتم؛ شیر نارگیل و آبغوره اضافه کنید
در 5 دقیقه پایانی پخت شیر نارگیل و در صورت تمایل کمی آبغوره به خورش اضافه کنید.
راز خوشمزه شدن خورشت مرغ
یک راز و فوت و فن خوشمزه شدن خورش مرغ همین شیر نارگیل و البته زعفران دم نموده غلیظ است و یک راز دیگر خوشمزگی هم این است که مرغ روی شعله ملایم گاز و کم کم بپزد، در واقع زمان پخت مرغ در اندازه خوشمزه شدن آن بسیار موثر است.
خورشت مرغ افشاری یک خورش غلیظ و کم آب است. خورش مرغ افشاری را مثل انواع دیگر خورش مرغ و گوشت با انواع برنج پلو، زرشک پلو یا چلوی ساده سرو کنید.
منبع: کوروش مگ
منبع: فرارو