طرز تهیه حلوا برنجی ، حلوا با آرد برنج رو به این روش بپز که سفت نشه!
به گزارش هدا بلاگ، حلوا برنجی یکی از انواع حلواهای سنتی ایرانی است. این حلوا همان طور که از اسمش پیداست با آرد برنج تهیه می گردد. حلوای آرد برنج با چند ماده اولیه در دسترس تهیه می گردد و در واقع روش پخت آن تفاوت چندانی با حلواهایی که به طور معمول درست می گردد ندارد. حلوای آرد برنج را به روش های مختلف درست می نمایند. در این مقاله از در می توانید طرز تهیه حلوا برنجی را آموزش ببینید و بعلاوه نکات مهم طبخ حلوای برنجی مجلسی و فوت و فن های خوشمزه تر شدن حلوا برنجی را به شما می گوییم.
مواد لازم در تهیه حلوا با آرد برنج
مواد اولیه | مقدار مورد احتیاج |
آرد برنج | 2 لیوان فرانسوی دسته دار |
آب سرد | 4 لیوان فرانسوی دسته دار |
شکر | 1 لیوان فرانسوی دسته دار |
روغن جامد | 1/3 لیوان فرانسوی دسته دار |
هل سبز (پودر شده) | 1 قاشق چای خوری |
گلاب | نصف لیوان فرانسوی دسته دار |
مغز گردو، خلال پسته و خلال بادام | برای تزیین حلوا برنجی |
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 5 دقیقه
زمان لازم جهت تهیه حلوا برنجی: 1 ساعت
مراحل طرز تهیه حلوا برنجی خوشمزه و مجلسی
حلوا آرد برنج بر پایه آرد برنج طبخ می گردد و روش طبخ آن ساده و مشابه با حلوا آرد گندم است. این حلوای خوشمزه را به عنوان میان وعده و یا دسر می توانید سرو و در مجالس مختلف اعم از ختم، سفره های نذری و افطاری ها بهره ببرید و از طعم لذیذ و متفاوتش لذت ببرید. برای تهیه حلوا برنجی مطابق مراحل زیر پیش بروید.
مرحله اول: شربت حلوا برنجی را آماده کنید
در اولین قدم و پیش از آنکه به سراغ درست کردن حلوا بروید باید شربت آن را تهیه کنید. برای این کار یک قابلمه مناسب انتخاب کنید. شکر را به همراه آب در آن بریزید و خوب با هم مخلوط کنید. قابلمه حاوی آب و شکر را روی حرارت میانه قرار دهید تا شکر به طور کامل در آب حل گردد.
وقتی که شهد به جوش آمده حرارت را کم کنید و اجازه دهید ده دقیقه دیگر با حرارت ملایم بجوشد. هل را اضافه کنید و وقتی که شربت قوام پیدا کرد آن را از روی حرارت بردارید. در این زمان گلاب را به شربت اضافه کنید.
می توانید برای تهیه شکر، هل و گلاب به صورت و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله دوم: آرد برنج را تفت دهید
در دومین مرحله از طرز تهیه حلوا برنجی ضروری است آرد برنج را تفت دهید. پیش از تفت دادن آرد، آن را دو تا سه بار الک کنید تا دانه های آرد از هم باز شوند و هنگام پخت گلوله گلوله نشوند. آرد را در یک تابه مناسب به همراه روغن بریزید و روی حرارت ملایم تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند و بوی خامی آن گرفته گردد. همین که رنگ حلوا کرمی گردد کافی است.
می توانید برای تهیه آرد برنج و روغن به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله سوم: شربت حلوا را به آرد برنج اضافه کنید
بعد از آنکه آرد برنج به خوبی تفت خورد و به رنگ کرم یا قهوه ای خیلی روشن متمایل شد زمان اضافه کردن شربت است. با همان حرارت ملایم شربت را به تدریج و در چند مرحله به حلوا اضافه کنید.
حین اضافه کردن شربت، به طور مرتب محتویات درون تابه را هم بزنید تا به یک خمیر یکدست برسید. هم زدن و ورز دادن خمیر حلوا را آنقدر ادامه دهید تا آب آن کشیده گردد و به روغن بیفتد. سپس تابه را از روی حرارت بردارید و مثل با تکان دادن تابه به شکل گهواره حلوا برنجی را کاملا یکدست و جمع کنید.
مرحله چهارم: حلوا برنجی را سرو کنید
زمانی که حلوا یکدست شد، به طوری که دیگر به کناره ها و کف تابه نچسبید حلوا برنجی شما آماده است. حلوا برنجی را زمانی که داغ داغ است در ظرف یا قالب مورد نظر بریزید و آن را سرو کنید. برای تزیین حلوا برنجی می توانید از مغز گردوی خرد شده، پودر نارگیل، خلال بادام، خلال پسته و غنچه گل محمدی خشک بهره ببرید.
می توانید برای تهیه مغز گردو، خلال پسته و خلال بادام به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
طرز تهیه حلوا برنجی به روش های دیگر
روش تهیه حلوا برنجی زعفرانی
برای آنکه یک حلوا برنجی مجلسی داشته باشید و از آن برای پذیرایی از مهمانان در مجالس مختلف بهره ببرید، می توانید زعفران را نیز به مواد اولیه این حلوا اضافه کنید.
در طرز تهیه حلوا برنجی زعفرانی کافی است مقدار سه قاشق غذاخوری زعفران دم نموده غلیظ را به مخلوط آب و شکر اضافه کنید و شربت حلوا را به صورت زعفرانی تهیه کنید. برای تهیه حلوا برنجی زعفرانی مطابق با مراحل بالا پیش بروید. حلوا برنجی زعفرانی رنگ و طعم بهتر و متفاوت تری نسبت به حلوا برنجی ساده دارد.
می توانید برای تهیه به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
روش تهیه حلوا با آرد برنج و گندم
در بعضی از رسپی ها از ترکیب آرد برنج و آرد گندم در طرز تهیه حلوا برنجی استفاده می گردد. برای تهیه حلوا با آرد برنج و آرد گندم، باید توجه داشته باشید که مقدار آرد گندم را به مقدار یک سوم آرد برنج در نظر بگیرید. مثلا اگر یک پیمانه آرد برنج در تهیه حلوا استفاده می کنید از یک سوم پیمانه آرد گندم بهره ببرید.
این مقدار یاری می نماید تا طعم آرد گندم غالب نگردد و عطر و طعم حلوا برنجی از دست نرود. سپس آرد گندم و آرد برنج را با هم الک کنید و روی حرارت تفت دهید. برای بقیه مراحل مطابق مراحل طرز تهیه حلوا برنجی با آرد برنج عمل کنید.
روش تهیه حلوا برنجی با برنج نیم دانه
استفاده از آرد برنج آماده و کارخانه ای ممکن است حلوای شما را کمی سفت کند. برای آنکه حلوا برنجی که تهیه می کنید بافت نرمی داشته باشد بهتر است از آرد برنج خانگی بهره ببرید. این کار اگرچه کمی زمان بر و پر زحمت است اما نتیجه نهایی بهتری حاصل خواهد شد.
برای تهیه آرد برنج به روش خانگی احتیاج به دو لیوان دسته دار فرانسوی برنج نیم دانه دارید. برنج های نیم دانه را یک شب تا صبح بخیسانید. سپس آن را چند بار بشویید و آبکش کنید و روی یک پارچه پهن کنید تا کمی خشک شوند. توجه داشته باشید برنج نیم دانه نباید کاملا خشک گردد بلکه باید کمی مرطوب باشد.
سپس برنج های مرطوب را آسیاب کنید. محصول آسیاب شده نباید کاملا به صورت پودری در بیاید بلکه باید دانه های ریز برنج نیز در آن مشاهده گردد. از آرد برنج خانگی به دست آمده در طرز تهیه حلوا برنجی با برنج نیم دانه بهره ببرید. آرد برنج به دست آمده از برنج نیم دانه را مطابق مراحل قبل تفت دهید و حلوا برنجی را آماده کنید.
طرز تهیه حلوا برنجی دمی به روش بهبهانی
حلوا برنجی در نقاط مختلف ایران درست می گردد که تقریبا همه آنها دستور پخت یکسانی دارند. حلوا برنجی بهبهانی که به آن حلوای گندی نیز می گویند دستور پخت متفاوتی نسبت به بقیه انواع حلوای برنجی دارد. برای تهیه حلوا برنجی به روش بهبهانی مطابق مراحل زیر پیش بروید.
مرحله اول: آرد برنج را تفت دهید
در اولین مرحله از طرز تهیه حلوا برنجی بهبهانی آرد برنج را باید تفت دهید. برای این کار یک تابه با سایز مناسب روی حرارت قرار دهید و بعد از آنکه به خوبی داغ شد آرد برنج را اضافه کنید و تفت دهید تا از حالت خامی دربیاید بدون آنکه زیاد تغییر رنگ دهد.
مرحله دوم: روغن، شکر و آرد را اضافه کنید
بعد از آنکه آرد برنج از حالت خامی در آمد مقدار مناسبی از روغن را اضافه و مجددا آرد را تفت دهید. سپس شکر را اضافه کنید و مجددا هم بزنید. در نهایت آب جوش را به ظرف روی حرارت اضافه کنید. مقدار آب باید به مقدار ای باشد که روی آرد را بپوشاند. نکته حائز اهمیت در این مرحله آن است که محتویات داخل تابه باید به طور مداوم هم بخورند.
مرحله سوم: هل و گلاب را اضافه کنید
بعد از آنکه مواد را به خوبی هم زدید هل و گلاب را اضافه کنید و مجددا تمام مواد را روی حرارت با یکدیگر هم بزنید. در این مرحله اگر احساس می کنید آرد خیلی سفت است کمی دیگر آب داغ به مایه حلوا اضافه کنید و هم بزنید تا آب آن کشیده گردد.
مرحله چهارم: حلوا برنجی را دم بگذارید
تفاوت طرز تهیه حلوا برنجی بهبهانی با دیگر دستور پخت های حلوا برنجی در این مرحله بیشتر آشکار می گردد. حلوا برنجی به روش بهبهانی باید دم گذاشته گردد.
در این مرحله از طرز پخت حلوا برنجی بهبهانی بعد از آنکه آب حلوا کشیده شد و به روغن افتاد سطح آن را با یک کفگیر صاف کنید. روی حلوا کمی روغن بریزید، درب تابه یا قابلمه را ببندید و روی حرارت ملایم برای بیست دقیقه اجازه دهید حلوا دم بکشد.
بعد از بیست دقیقه درب ظرف را باز و مجددا سطح حلوا را صاف کنید. کمی روی آن روغن بریزید و اجازه دهید دوباره برای بیست دقیقه دیگر دم بکشد. اگر در حجم بیشتری بخواهید حلوا را تهیه کنید این مرحله را بیش از دو بار انجام دهید.
مرحله پنجم: حلوا برنجی بهبهانی را سرو کنید
کف یک سینی را با پودر دارچین بپوشانید. حلوا را همان طور داغ داغ در تابه قالب بزنید و سپس روی سینی قرار دهید به طوری که سطح آن با پودر دارچین آغشته گردد. اجازه دهید حلوا روی سینی سرد گردد. بعد از آنکه سرد شد می توانید آن را سرو کنید و در کنار چای یا به تنهایی میل کنید.
نکته: طرز تهیه حلوا برنجی بوشهری نیز به همین طریق است.
بیشتر بخوانید:
نکات مهم در طرز تهیه حلوا برنجی خانگی
- هرقدر زمان بیشتری برای تفت دادن آرد برنج اختصاص دهید، حلوا خوشرنگ تر خواهد شد. فقط حواستان باشد روی حرارت ملایم این کار را انجام دهید تا آرد نسوزد.
- نوع آرد برنجی که استفاده می کنید در طعم و بافت حلوا تاثیر دارد. حتما از آرد برنج تازه و مرغوب بهره ببرید.
- گلاب را زمانی اضافه کنید که شربت را از روی حرارت برداشته باشید و دمای آن رو به سردی برود. اضافه کردن گلاب در دمای بالا باعث می گردد عطر و طعم آن از بین برود.
- هم زدن حلوا بعد از اضافه کردن شربت اهمیت زیادی دارد. هرقدر بهتر و سر فرصت هم زدن را انجام بدهید حلوا بافت نرم تری پیدا خواهد نمود.
- می توانید از روغن جامد و یا کره نیز در تهیه حلوا برنجی بهره ببرید.
- اگر می خواهید از قالب های مخصوص برای شکل دادن به حلوا بهره ببرید وقتی که داغ است باید آن را قالب بزنید. حلوا زمانی که سرد گردد حالت پذیری خود را از دست می دهد.
- می توانید از شیره انگور و یا شیره خرما نیز در تهیه حلوا برنجی بهره ببرید تا مقوی تر گردد. کافی است شیره انگور و یا خرما را به همراه شکر در آب و روی حرارت حل کنید.
- شکر قهوه ای جایگزین مناسبی برای شکر سفید در تهیه حلوا برنجی است.
- آرد برنج بر خلاف آرد گندم احتیاج به روغن زیادی برای تفت دادن ندارد.
فوت و فن های خوشمزه شدن حلوا برنجی
اگر حلوا خمیر شد باید چه کار کرد؟
اگر فکر می کنید آرد تفت داده شده بیش از مقدار خمیری است قبل از اضافه کردن شربت به آن فرصت دارید تا درستش کنید. کافی است کمی آرد به حلوا اضافه کنید. آرد روغن اضافی را جذب می نماید و از خمیری شدن حلوا جلوگیری می نماید.
اگر حلوا سفت شد چه کار باید کرد؟
سفت شدن حلوا به علت کم بودن روغن است. کمی روغن و یا کره به حلوا اضافه کنید و آن را تفت دهید.
چرا حلوا به حالت گهواره در نمی آید؟
اگر شهد حلوا زیاد باشد به حالت گهواره در نمی آید. برای برطرف این مشکل حلوا را مجددا روی حرارت ملایم مقداری هم بزنید تا آب اضافه شربت تبخیر گردد.
محصولات مرتبط
تخمه آفتابگردان ساده 100 گرمی سنجابک
27,300 تومان 29,000 تومان 6% تخفیف
مغز پسته نمکی 57 گرمی سنجابک
129,900 تومان 138,000 تومان 6% تخفیف
زردچوبه 400 گرمی فامیلا
118,900 تومان 129,900 تومان 8% تخفیف
فلفل قرمز 150 گرمی فامیلا
66,900 تومان 67,900 تومان 1% تخفیف
زعفران دو گرمی نوین زعفران
299,000 تومان 445,000 تومان 33% تخفیف
هل 10 گرمی سانتین
36,900 تومان 39,900 تومان 8% تخفیف
نشاسته گل سلفونی 50گرمی گلها
19,700 تومان 19,950 تومان 1% تخفیف
آرد برنج 200 گرم ترخینه
39,900 تومان 48,200 تومان 17% تخفیف
آرد نخودچی 200 گرم ترخینه
45,900 تومان 53,800 تومان 15% تخفیف
روغن کره حیوانی قوطی 700 گرمی بیستون
314,900 تومان 318,000 تومان 1% تخفیف
روغن جامد 4 کیلویی اویلا
238,900 تومان 261,700 تومان 9% تخفیف
شکر 1 کیلویی برلیان
48,900 تومان 49,500 تومان 1% تخفیف
شکر 4.5 کیلوگرمی برلیان
165,450 تومان 168,300 تومان 2% تخفیف
گلاب 650میلی لیتری نادر
91,900 تومان 115,000 تومان 20% تخفیف
منبع: افق کوروش