طرز تهیه کتلت گوشت و بادمجان، یک شام خوشمزه و مقوی

به گزارش هدا بلاگ، خبرنگارانـ کتلت و کوکو ازجمله غذا های خوشمزه و محبوب ایرانی هاست که در برنامه غذایی ما جایگاه ویژه ای دارند. تهیه کوکو و کتلت معمولاً آسان است و زمان کمی برای طبخ احتیاج دارد؛ بعلاوه مواد تشکیل دهنده آن ساده و در دسترس است. کوکو ها و کتلت ها انواع متفاوتی دارند و بسیار متنوع هستند. برای مثال می توان به کتلت گوشت، کتلت مرغ، کوکو سبزی، کوکو سیب زمینی، کوکو مرغ، کوکو لوبیا سبز، کوکوی سبزیجات، کوکوی بادمجان، کوکوی کدو و... اشاره نمود که نشان دهنده تنوع این نوع غذاست.

طرز تهیه کتلت گوشت و بادمجان، یک شام خوشمزه و مقوی

کتلت گوشت و بادمجان یکی از انواع خوشمزه کتلت هاست که برای تهیه آن علاوه بر گوشت از بادمجان کبابی هم استفاده می گردد و غذایی مقوی است. این کتلت خوشمزه طعم نو و بسیار دلچسبی دارد، به همین علت پیشنهاد می کنیم حتما برای یک بار این غذای خوشمزه را در منزل تهیه کنید و از خوردن آن لذت ببرید. در ادامه این مطلب طرز تهیه کتلت گوشت و بادمجان همراه با نکات مهم مربوط به تهیه آن تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.

مواد لازم برای تهیه کتلت گوشت و بادمجان

گوشت چرخ نموده: 300 گرم

بادمجان کبابی: 150 گرم

پیاز: 1 عدد

سیر: 2 حبه

آرد سفید گندم: 3 قاشق غذاخوری

جعفری خرد شده: 4 قاشق غذاخوری

نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به مقدار لازم

روغن برای سرخ کردن: به مقدار لازم

نکات مربوط به مواد اولیه

نکات مربوط به بادمجان

بادمجان از سبزیجات مورد علاقه ما ایرانی هاست که در بسیاری از غذا ها از آن استفاده می کنیم. بادمجان سرشار از ویتامین، کلسیم، فسفر، فیبر، پتاسیم، ضد سرطان و برای قلب هم بسیار مفید است. هنگام خرید بادمجان سعی کنید از بادمجان های چین اول بهره ببرید؛ چون بادمجان های چین دوم و سوم معمولاً پر تخم و تلخ هستند. برای تهیه بادمجان کبابی بهتر است از بادمجان های کشیده و گوشتی بهره ببرید. برای تهیه بادمجان کبابی در منزل ابتدا بادمجان ها را خیلی خوب بشویید و خشک کنید. سپس اجاق گاز یا کباب پز را روشن کنید و بادمجان ها را با پوست روی شعله میانه آتش بگذارید.

در حین کبابی شدن هرچند دقیقه یک بار بادمجان ها را پشت و رو کنید تا همه قسمت های آن به صورت یکنواخت کبابی و پخته شوند. بعد از اینکه بادمجان کاملا کبابی شد، آن را کنار بگذارید تا از حرارت بیفتد؛ سپس با دست خیلی آرام پوست بادمجان ها را جدا کنید و در آخر بادمجان را داخل یک ظرف آب سرد فرو کنید تا پوست های ریز به جای مانده روی بادمجان شسته گردد. بعد می توانید بادمجان کبابی را خرد کنید.

نکات مربوط به گوشت

معمولا وقتی صحبت از گوشت قرمز می گردد، بیش تر از مضرات آن گفته می گردد؛ اما همان طور که می دانید گوشت قرمز حاوی مقدار بالای پروتئین و برترین ماده غذایی برای تقویت ماهیچه ها و استحکام عضلانی بدن است. بعلاوه دارای مقدار قابل توجهی از امگا 3 و منبع غنی آهن است که برای پیشگیری از کم خونی بسیار موثر است. آهن از یک سو به ساخت هموگلوبین موجود در خون یاری می نماید و از سوی دیگر رسیدن اکسیژن به قلب و مغز را سرعت می بخشد. گوشت قرمز منبع بسیار خوبی از ویتامین های گروه B است. این گروه از ویتامین ها برای سوخت و ساز بهتر بدن ضروری هستند.

همان طور که ملاحظه می کنید، گوشت قرمز ارزش غذایی بسیار بالایی دارد. مهم این است که به مقدار مناسب مصرف گردد و مصرف 1 الی 2 بار آن در هفته برای بدن بسیار مفید است. اگر در تهیه گوشت چرخ نموده از گوشت گوسفند استفاده می کنید، این نکته را در نظر داشته باشید که گوشت گوسفند در فرآیند پخت آب می گردد؛ بنابراین باید میزان کتلت ها را بزرگ تر کنید. توصیه می کنیم برای تهیه کتلت گوشت و بادمجان از گوشت چرخ نموده مخلوط گوساله و گوسفند بهره ببرید.

نکات مربوط به پیاز

اگر بخواهیم به طور مختصر در خصوص کاربرد انواع پیاز ها شرح بدهیم، باید از پیاز زرد که معروف ترین عضو خانواده پیازهاست، آغاز کنیم. این پیاز برترین گزینه برای پخت و پز است. پیاز سفید از پیاز زرد طعم ملایم تری دارد. از نظر کاربرد تقریباً مثل پیاز قرمز است و می گردد آن را خام خورد و یا در سالاد ها و دیپ ها از آن استفاده کرد. این پیاز برای غذا های مکزیکی هم برترین گزینه است. پیاز قرمز نسبت به پیاز سفید و زرد فیبر بیشتری دارد و به خاطر رنگ زیبایش می توان از آن برای تزئین بشقاب غذا هم استفاده کرد. علاوه بر این برای کبابی کردن، سالاد و ساندویچ ها هم انتخاب مناسبی است. پیاز های قرمز به میزان کافی عطر و طعم به غذا نمی دهند؛ بنابراین معمولاً برای پخت و پز مورد استفاده قرار نمی گیرند.

طرز تهیه کتلت گوشت و بادمجان

1 ـ برای آغاز کار ابتدا بادمجان کبابی را ساطوری کنید تا کاملا له گردد؛ سپس آن را کنار بگذارید.

2 ـ پیاز را بعد از شستن و پوست گرفتن، رنده کنید؛ سپس آب پیاز را کاملا بگیرید. سیر را رنده کنید و همراه با گوشت چرخ نموده، آرد، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به پیاز رنده شده اضافه کنید و هم بزنید.

3 ـ در این مرحله بادمجان کبابی ساطوری شده را به مواد بالا اضافه کنید؛ سپس جعفری خرد شده را داخل مواد بریزید و همه مواد را خوب هم بزنید تا کاملا مخلوط شوند.

4 ـ روغن را داخل یک ماهی تابه مناسب بریزید و روی اجاق گاز بگذراید تا داغ گردد؛ سپس از مایه کتلت به میزان دلخواه بردارید و کف دستتان به آن شکل بدهید و داخل روغن داغ بگذارید تا سرخ گردد. حرارت را کم کنید تا کتلت نسوزد و کاملا مغزپخت گردد. بعد از اینکه یک طرف کتلت سرخ شد، با احتیاط آن را برگردانید تا سمت دیگرش هم سرخ گردد. بعد از اینکه کتلت سرخ شد، آن را روی دستمال مخصوص جذب روغن بگذارید تا روغن اضافی اش جذب دستمال گردد؛ سپس داخل ظرف سرو بچینید و همراه با نان تازه و سبزی خوردن میل کنید، نوش جان.

منبع: فرارو
انتشار: 1 آبان 1401 بروزرسانی: 1 آبان 1401 گردآورنده: hodablog.ir شناسه مطلب: 3586

به "طرز تهیه کتلت گوشت و بادمجان، یک شام خوشمزه و مقوی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه کتلت گوشت و بادمجان، یک شام خوشمزه و مقوی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید