7 علت اصلی خرابی هارد دیسک ها که باید بدانید

به گزارش هدا بلاگ، هارد دیسک ها نسبت به SSDها بیشتر در معرض خرابی قرار دارند. عوامل مختلفی مانند آسیب های فیزیکی به قطعات یا نوسانات غیرمنتظره برق می توانند منجر به خرابی هارد دیسک شوند. در این مطلب، دلایل خرابی هارد دیسک را به طور دقیق آنالیز می کنیم و اقدامات پیشگیرانه ای برای محافظت از آن ها و اطلاعات ارزشمند درون هاردها، مطرح خواهیم کرد.

7 علت اصلی خرابی هارد دیسک ها که باید بدانید

خرابی های مکانیکی و الکترونیکی هارد دیسک

خرابی مکانیکی رایج ترین دلیل خرابی هارد دیسک است. موتور درونی که وظیفه چرخش دیسک ها را در طول عمر هارد دیسک بر عهده دارد، ممکن است با گذر زمان فرسوده شده و دچار اختلال گردد. بعلاوه، هدهای خواندن/نوشتن ممکن است با دیسک ها تماس پیدا نمایند که می تواند منجر به آسیب به دیسک ها و خرابی هارد دیسک گردد. به علاوه، نقص های ساختاری در قطعات هارد دیسک، مانند نقص در دیسک ها، عیوب در هدهای خواندن/نوشتن، یا مسائل در موتور داخلی نیز می توانند به خرابی زودهنگام قطعات و در نتیجه خرابی هارد دیسک منجر شوند. فرسایش مکانیکی به تدریج رخ می دهد، بنابراین اغلب متوجه وجود مشکل نمی شوید تا زمانی که خرابی اتفاق بیفتد.

اگرچه شما نمی توانید کار زیادی در خصوص نقص های ذاتی فراوری یا فرسایش طبیعی قطعات در طول زمان انجام دهید، اما می توانید با انتخاب برندی معتبر که به فراوری هارد دیسک های با دوام و مقاوم معروف است، خطرات را کاهش دهید. این اقدام می تواند عمر هارد دیسک شما را افزایش داده و احتمال خرابی های غیرمنتظره را کاهش دهد. از نظر الکترونیکی، فرسایش طبیعی قطعات الکترونیکی مانند خازن ها، ترانزیستورها و مقاومت ها در طول زمان نیز می تواند منجر به خرابی هارد دیسک گردد. برای مثال، خازن ها ممکن است خشک شوند و توانایی خود را برای نگه داشتن شارژ از دست بدهند که می تواند باعث خرابی مدار و احتمالاً منجر به خرابی دائمی هارد دیسک گردد.

مانند قطعات مکانیکی، نقص های فراوریی مانند اتصالات لحیم کاری معیوب، قطعات با کیفیت پایین، یا مسائل در مدار چاپی هارد دیسک نیز می توانند باعث خرابی زودهنگام الکترونیکی شوند. در حالی که نمی توان به طور کامل از فرسایش الکتریکی یا همه نقص های فراوریی جلوگیری کرد، می توان با خرید هارد دیسک از فراورینمایندگان معتبر، این خطرات را کاهش داد.

جابجایی های نامناسب و قرارگیری در معرض لرزش

افتادن هارد دیسک یا لپ تاپ می تواند باعث شکستن قطعات و ایجاد ناهماهنگی در اجزای داخلی هارد دیسک گردد. هارد دیسک ها به شوک بسیار حساس هستند، بنابراین قرار گرفتن در معرض لرزش یا حرکت های شدید می تواند باعث ناهماهنگی هدهای خواندن/نوشتن و ایجاد تنش مکانیکی در دیسک ها شده و در نتیجه به خرابی منجر گردد.

بر خلاف نقص های فراوریی یا فرسایش طبیعی قطعات، شما می توانید با استفاده از لپ تاپ در محیط های پایدار و بدون لرزش، خطر خرابی هارد دیسک را کاهش دهید. با رعایت نکات ایمنی در جابه جایی و جلوگیری از افتادن ناگهانی دستگاه، می توانید از ایجاد ناهماهنگی قطعات ناشی از ضربه و در نتیجه از خرابی هارد دیسک جلوگیری کنید.

نوسانات برق

یکی از دلایل رایج خرابی الکترونیکی، نوسانات برق است؛ افزایش ناگهانی ولتاژ که می تواند به دلیل رعد و برق یا مسائل در شبکه برق رخ دهد. این افزایش های ناگهانی ولتاژ می تواند به منبع تغذیه داخلی کامپیوتر شما آسیب برساند و به خرابی دائمی سایر قطعات کامپیوتر، از جمله هارد دیسک، منجر گردد. برای جلوگیری از آسیب تماشا هارد دیسک در برابر نوسانات برق، از محافظ های ولتاژ بهره ببرید. زمانی که ولتاژ از سطح قابل قبول فراتر می رود، محافظ ولتاژ با جذب یا راهنمایی ولتاژ اضافی به زمین، از آسیب رسیدن به قطعات الکترونیکی شما جلوگیری می نماید.

خرابی پاور کامپیوتر

حتی اگر از محافظ ولتاژ بهره ببرید، یک پاور معیوب همچنان می تواند با ارائه ولتاژهای نامنظم یا بالا باعث خرابی هارد دیسک گردد. نشانه های پاور معیوب شامل کرش های تصادفی سیستم، ریستارت های مکرر و رفتار نامنظم هارد دیسک است. بنابراین، بسیار مهم است که این نشانه ها و سایر علائم مشابه را با دقت زیر نظر داشته باشید. اگر هر یک از این علائم را مشاهده کردید، بلافاصله پاور را تست کنید. در صورتی که معیوب باشد، آن را تعویض کنید تا از هارد دیسک و سایر قطعات کامپیوتر خود در برابر خرابی های احتمالی محافظت کنید.

الکتریسیته ساکن

یکی دیگر از دلایل رایج، اما اغلب نادیده گرفته شده برای خرابی هارد دیسک، قرار گرفتن در معرض الکتریسیته ساکن است. اگر هنگام تعمیر هارد دیسک، بدون رعایت نکات لازم برای جلوگیری از ایجاد الکتریسیته ساکن آن را دست کاری کنید، بار الکتریکی ایجادشده روی بدن شما-به دلیل عواملی مانند راه رفتن با پای برهنه روی فرش یا پوشیدن لباس های با الیاف مصنوعی-می تواند تخلیه شده و مدارهای هارد دیسک را آسیب بزند. برای جلوگیری از این مشکل، هنگام دست کاری هارد دیسک همواره از دستبند ضد الکتریسیته ساکن بهره ببرید. یک دستبند ضد الکتریسیته ساکن که قیمت بسیار پایینی دارد، می تواند شما را از هزینه های سنگین تعمیر یا تعویض هارد دیسک نجات دهد.

دمای بالا

استفاده از لپ تاپ یا هارد دیسک اکسترنال در شرایط دمایی بالا می تواند منجر به گرمای بیش از حد گردد که این امر می تواند به قطعات حساس به حرارت در داخل هارد دیسک آسیب جدی وارد نموده و باعث خرابی آن گردد. علاوه بر دمای بالای محیط، عوامل دیگری نیز می توانند باعث افزایش دمای هارد دیسک شوند. ممکن است هارد دیسک در فضایی متراکم نصب شده باشد که جریان هوای کافی برای دفع حرارت وجود نداشته باشد. عملیات مداوم خواندن/نوشتن و پردازش های سنگین داده ها نیز می توانند دمای هارد دیسک را افزایش دهند. بعلاوه، سیستم خنک نماینده کامپیوتر شما ممکن است به دلیل خرابی فن ها، تجمع گرد و غبار در دریچه های خروجی هوا و سایر مسائل به درستی کار نکند.

برای جلوگیری از گرمای بیش از حد، لپ تاپ خود را در محیطی با تهویه مناسب بهره ببرید و دمای کاری را در محدوده ایمن نگه دارید. اگر از هارد دیسک اکسترنال استفاده می کنید، اطمینان حاصل کنید که در مکانی نگهداری می گردد که با تغییرات دمای محیط تحت تأثیر گرمای زیاد قرار نگیرد. بعلاوه، از قرار دادن آن در نزدیکی دستگاه هایی که گرما فراوری می نمایند، خودداری کنید.

بالا بودن رطوبت

به طور مشابه، زندگی در منطقه ها ساحلی یا منطقه های با رطوبت بالای هوا می تواند بر طول عمر هارد دیسک ها تأثیر منفی بگذارد. رطوبت زیاد در هوا می تواند روی برد مدار چاپی هارد دیسک و سایر قطعات الکترونیکی آن متراکم شده و منجر به خوردگی و احتمالاً اتصال کوتاه گردد. بعلاوه، هنگام روشن کردن کامپیوتر، ممکن است به دلیل گرمای فراوری شده، رطوبت به شکل قطرات آب درآید و خطر آسیب بیشتری را به همراه داشته باشد.

نوسانات سطح رطوبت نیز می تواند خطر الکتریسیته ساکن را افزایش دهد. برای جلوگیری از این مسائل، کنترل صحیح آب و هوای محیط را رعایت کنید، در اتاقی که کامپیوتر یا لپ تاپ واقع شده است از رطوبت گیر بهره ببرید و از نگهداری هارد دیسک های اکسترنال در مکان هایی که مستعد رطوبت بالا هستند، خودداری کنید. این اقدامات احتیاطی به محافظت از هارد دیسک شما در برابر آسیب های ناشی از رطوبت یاری می نماید.

مراقبت های منظم از هارد دیسک به شما یاری می نماید تا از دست دادن اطلاعات مهم ذخیره شده در آن جلوگیری کنید. اگرچه موارد ذکرشده از دلایل رایج خرابی هارد دیسک هستند، باید به دلایل کمتر شناخته شده ای مانند fragmentation بیش از حد داده ها، خرابی فریم ویر و موارد دیگر نیز توجه داشته باشید. با انجام اقدامات پیشگیرانه، می توانید از آسیب به هارد دیسک خود جلوگیری نموده و عمر آن را افزایش دهید.

منبع: HowToGeek

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 23 مرداد 1403 بروزرسانی: 23 مرداد 1403 گردآورنده: hodablog.ir شناسه مطلب: 3748

به "7 علت اصلی خرابی هارد دیسک ها که باید بدانید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "7 علت اصلی خرابی هارد دیسک ها که باید بدانید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید