اصرار دارپا به تسریع فرایند پرتاب های فضایی

به گزارش هدا بلاگ، آژانس پروژه های تحقیقاتی پیشرفته دفاعی آمریکا معروف به دارپا، شرکت های دولتی و خصوصی فضایی را به افزایش سرعت در انجام عملیات های فضایی تشویق می نماید.

اصرار دارپا به تسریع فرایند پرتاب های فضایی

به گزارش خبرنگاران و به نقل از انگجت، آژانس پروژه های تحقیقاتی پیشرفته دفاعی آمریکا(DARPA) شرکت های خصوصی و دولتی فضایی را به چالش سرعت بخشیدن به ماموریت های موشکی دعوت نموده است و اصرار دارد که این شرکت ها، پرتاب های خود را زودتر به انجام برسانند.

حتی اکنون، در دوران شرکت های فضایی خصوصی، فرآیند فرستادن موشک به فضا آهسته است. به طوری که برنامه ریزی و آماده سازی یک ماموریت، ماهها یا سالها به طول می انجامد.

البته این امر زمانی که پرتاب هر موشک یک رویداد خاص بود، خوب بود، اما دارپا فکر می نماید این صنعت اکنون می تواند بهتر عمل کند.

این سازمان تحقیقاتی نظامی اخیرا یک چالش پرتاب را شروع نموده است که شرکت ها را تشویق می نماید تا برنامه های پرتاب خود را جلو بیاندازند و فرایند پرتاب را از چندین ماه یا سال به چند روز تغییر دهند.

تیم ها باید سیستم هایی را توسعه دهند که می توانند دو موشک مدار پایین زمین را از سایت های مختلف طی چند روز پرتاب نمایند.

دارپا (DARPA) یا آژانس پروژه های تحقیقاتی پیشرفته دفاعی(Defense Advanced Research Projects Agency) که در سال 1958 تاسیس شد، یک بنگاه تحقیقاتی و فناوری زیر نظر وزارت دفاع ایالات متحده آمریکا است. این سازمان مسئولیت توسعه و ساخت فناوری های نوین را برای استفاده ارتش آمریکا به عهده دارد.

دارپا در ابتدا با نام آرپا(ARPA) که مخفف عبارت انگلیسی Advanced Research Projects Agency هست شروع به کار کرد ولی در ماه مارس سال 1972 با اضافه کردن کلمه Defense به ابتدای نام کامل خود، به دارپا(DARPA) تغییر پیدا کرد، ولی در فوریه 1993 به نام اول خود(آرپا) برگشت و باز مجددا در مارس 1996 به دارپا تغییر نام داد.

از سال 1958 تا 1965 بیشترین تاکید دارپا روی مسائل مهم ملی بود که شامل فضا و پرتاب موشک های بالستیک دفاعی و همچنین تشخیص آزمایش های هسته ای بود. در طول سال 1960، دارپا برنامه های فضایی غیرنظامی خود را به ناسا واگذار کرد و برنامه های نظامی را در دستور کار انحصاری خود قرار داد.

دارپا به بهره برداری از پردازش های پیشرفته و فناوری های شبکه و به بازسازی و تقویت روابط با دانشگاه پس از جنگ ویتنام پرداخت. علاوه بر این، دارپا مفاهیم جدیدی برای ماهواره های کوچک، بسیار سبک وزن(LIGHTSAT) و کارگردانی برنامه های جدید در خصوص فراوری دفاعی، فناوری های زیردریایی، و زره پوش/ضد زره را دنبال می نماید.

تاریخ فعالیت دارپا را شاید بتوان به دو دوره زمانی قبل از سال 2001 و تمرکز بر دانشمندان نخبه و شرکت های دانشگاهی و پس از سال 2001 و تمرکز بر بنگاه های بزرگ صنعتی تقسیم نمود.

زمان زیادی برای تغییر توسط شرکت های فضایی وجود ندارد، چرا که رقابت واقعی در اواخر سال 2019 با عنوان روز رقبا شروع می گردد.

البته که دارپا عامل انگیزشی جالب توجهی را برای این کار در نظر گرفته و آن جایزه 10 میلیون دلاری برای شرکت برتر، 9 میلیون دلار برای صندلی دوم و 8 میلیون دلار برای صندلی سوم است و هر تیمی که اولین پرتاب را انجام دهد، 2 میلیون دلار دریافت می نماید.

البته این اختصاص جایزه ها فقط در خصوص دستیابی به سرعت بیشتر نیست، بلکه مسئولان، به موقع بودن پرتاب، دقت پرتاب، ماهیت محموله و جرم موشک را نیز در نظر می گیرند.

این چالش به وضوح برای ارتش مفید است، چرا که می تواند تغییر شگرفی در زمان پرتاب ماهواره های جاسوسی و ارتباطاتی در همان لحظه ای که مورد احتیاج است، به وجود بیاورد.

این چالش همچنین در مقیاس کلی می تواند عملا به پیشرفت در زمینه گردشگری فضایی و مقرون به صرفه شدن پرتاب موشک ها یاری کند.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 28 دی 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: hodablog.ir شناسه مطلب: 85

به "اصرار دارپا به تسریع فرایند پرتاب های فضایی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "اصرار دارپا به تسریع فرایند پرتاب های فضایی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید