ان پی آر: کشورهای خلیج فارس می توانند به کاهش تنش میان ایران و آمریکا یاری نمایند؟

به گزارش هدا بلاگ، کشورهای شورای همکاری خلیج فارس، برای جلوگیری از جنگی در همسایگی شان، خواستار دیپلماسی شده با مقام های ایرانی در تماس قرار گرفته اند تا از تنش ها بکاهند و همچنین به تهران برای مقابله با کووید 19، یاری های بشردوستانه هم فرستاده اند. این نکته ای است قابل توجه و از جهتی کنایه آمیز، با توجه به اینکه تا همین اواخر، این کشورها واشنگتن را به در پیش دریافت سیاستی سخت تر در برابر ایران ترغیب می کردند.

ان پی آر: کشورهای خلیج فارس می توانند به کاهش تنش میان ایران و آمریکا یاری نمایند؟

به گزارش خبرگزاری خبرنگاران، بلال وای صائب در یادداشتی با عنوان شرکای خلیج فارسی آمریکا، بیش از این نمی توانند با سیاست آمریکا در برابر ایران، همراهی نمایند برای وب سایت ان.پی.آر(آمریکا) نوشت:

اکنون پرسش این است که آیا آنها قادرند کار بیشتری برای کاهش امکان یک رویارویی نظامی میان آمریکا و ایران انجام دهند بی آنکه به ناخشنودی واشنگتن بیانجامد که ظاهرا بر رویکردی تنبیهی نسبت به تهران پافشاری دارد؟ این برای کشورهای شورای همکاری، کار آسانی نیست.

آنها تاب چالش فزاینده با دولت کنونی آمریکا بر سر ایران را ندارند چرا که کاخ سفید ممکن است تصمیم تازه اش به کاهش نیروها و تجهیزاتی که در خاک آنها مستقر است را، بازهم تکرار کند. آمریکا پیش از این تهدید نموده که این کار را خواهد نمود اگر سعودی ها به جنگ نفت با روسیه سرانجام ندهند. به هرحال واشنگتن، برای کشورهای خلیج فارس، نقش محافظ نهایی را دارد هرچند این اواخر نسبت به پایبندی اش به امنیت آنها، نگران شده اند.

پیغام تصویب طرح دو حزبی محدود سازی اختیارات رییس جمهوری آمریکا برای جنگ با ایران- هرچند توسط ترامپ وتو شد- اما احتمالا مورد توجه کشورهای شورای همکاری نهاده شد.

با اینهمه، واشنگتن نمی تواند به آسانی از منطقه ای بیرون گردد که هنوز هم در اولویت برنامه امنیتی دنیا و منافع کلیدی آمریکا قرار گرفته است. بنابراین، کشورهای شورای همکاری، صندلی مستقلی در راهبرد ایران دارند.

آنها به این فاکتور احتیاج دارند چرا که به سودشان نیست با سیاست کنونی آمریکا در برابر ایران همراهی نمایند. پیروی از این رویکرد، می تواند به جنگی بیانجامد که به آنها زیان بزرگی وارد می نماید. در چنین جنگی، آمریکا می تواند از پرسنل و دارایی های خود در منطقه محافظت کند اما کشورهای عربی، چندان قادر به این کار نیستند. حمله به زیرساخت نفتی آرامکو در پاییز گذشته، آسیب پذیری شرکای عربی را آشکار کرد. آنها برخلاف عراق در جنگ هشت ساله اش با ایران، از عمق راهبردی و انسجام دفاعی برخوردار نیستند.

کشورهای عربی، همچنین باید برای یک دگرش احتمالی در دولت آمریکا برنامه داشته باشند. هرچه بیشتر در کارزار فشار حداکثری بر ایران، مشارکت نمایند، راستا سختتری با یک دولت دمکرات که نوامبر سرکار بیاید خواهند داشت. همین الان هم با آنچه بن سلمان در داخل عربستان و در منطقه انجام داده، سازش با چنین دولتی در واشنگتن سخت شده است.

پس این کشورها باید موازنه ای میان کنارآمدن با دولت کنونی و پل زدن به سمت دولت احتمالی بعدی در واشنگتن برقرار سازند. عاقلانه ترین کار این است که واشنگتن را ترغیب نمایند که یک ابتکار جمعی دیپلماتیک را در مشارکت آنها با ایران در پیش گیرد و همزمان فشار را بر شبه نظامیان و کنش های منفی تهران در منطقه حفظ کند.

اگر کشورهای عربی نتوانند یک کوشش دیپلماتیک را با دولت کنونی آمریکا در برابر ایران، سروسامان دهند، چه بسا بیشتر به متحدان اروپایی شان متکی شوند بویژه بریتانیا و فرانسه که مواضعشان با کشورهای عربی خلیج فارس سازگاری بیشتری دارد. آنها با این گزینه، احتمالا دستاورد زیادی نخواهند داشت چرا که در قیاس با تهران، دست ضعیف تری در چانه زنی دارند.

البته اولویت ایران هم در شرایط کنونی، پرهیز از جنگ است و همین چه بسا، تهران را به همگرایی با کشورهای عربی ترغیب نماید.

منبع: اداره کل رسانه های خارجی

310 310

منبع: خبرآنلاین
انتشار: 1 مرداد 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: hodablog.ir شناسه مطلب: 669

به "ان پی آر: کشورهای خلیج فارس می توانند به کاهش تنش میان ایران و آمریکا یاری نمایند؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ان پی آر: کشورهای خلیج فارس می توانند به کاهش تنش میان ایران و آمریکا یاری نمایند؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید