تاثیر رویکرد نگاه راهبردی به شرق در مذاکرات وین
به گزارش هدا بلاگ، شروع دور نو مذاکرات ایران با 1+4 که با استقرار دولت سیزدهم همراه شد، ضمن تغییر تیم مذاکره کننده، از نقطه نظر مولفه های سیاسی و راهبردی اثرگذار بر مذاکرات نیز دست خوش تحول و نوآوری شد.
به گزارش خبرنگاران، به نقل از نورنیوز، تغییر اولویت های روابط خارجی و افزایش قابل توجه ارتباط با همسایگان و قدرت های منطقه ای به ویژه روسیه، چین و هند از جمله ویژگی های قابل ملاحظه دولت سیزدهم در بخش روابط خارجی است .
رویکرد نگاه به شرق در سازماندهی نو ظرفیت ها و فرصت های قابل فعال سازی برای پیشبرد مذاکرات، یکی از شاخص های مهم تمایز دولت سیزدهم با دولت های قبلی در حوزه سیاست خارجی یاد کرد.
اثرات تغییر رویکرد ایجاد شده خیلی سریع در کارگروه های مختلف کارشناسی و جلسات مسئولین هیئت های شرکت نماینده در مذاکرات بروز و ظهور پیدا کرد و نتایج مشخص نماینده ای در پی داشت.
این تغییر رویکرد ضمن آنکه هماهنگی و انسجام قابل توجهی را میان هیئت های ایران، روسیه و چین ایجاد نموده موجب شده که هیئت های اروپایی احساس نمایند به شهروند درجه 2 مذاکرات تبدیل شده اند.
وجود اشتراکات جدی و راهبردی میان تهران، پکن و مسکو در موضوع مخالفت با استفاده غیر قانونی از ابزار تحریم، فضای یکپارچه ای را در برابر سخت گیری های غیر منطقی طرف غربی شکل داده است.
ایران با درک ملاحظات روسیه و چین در موضوع عدم اشاعه، همانند گذشته آماده برداشتن گام های اطمینان ساز در این زمینه است، اما اجازه نخواهد داد که غرب با حفظ ساختار تحریم ها، ایجاد محدودیت در فعالیت های صلح آمیز هسته ای را به ایران تحمیل کند.
به همین دلیل اخبار رسیده به نورنیوز حاکی است؛ در چارچوب پایه گذاری روابطی نوین میان ایران با روسیه و چین، بزودی رئیس جمهور و وزیر امور خارجه بصورت جداگانه به مسکو و پکن سفر خواهند کرد.
در میانه مذاکرات وین و با توجه به همسویی مواضع اصلی سه کشور در فرآیند گفتگوهای جاری، انجام این سفرها در ابعاد سیاسی، امنیتی و مالی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.
منبع: خبرگزاری ایسنا