خبرنگاران اظهارات بهبودیافتگان کرونا در اصفهان از ارایه خدمات درمانی تا ناآگاهی از بیماری

به گزارش هدا بلاگ، اصفهان- خبرنگاران- شماری از مبتلایان و بهبودیافتگان کرونا و خانواده های آنان در اصفهان، ترس و دلهره، حجم زیاد مراجعات به مراکز درمانی، نبود خدمات بهداشت روانی، ناآگاهی مردم از بیماری، نداشتن اقلام بهداشتی و رسیدگی در قرنطینه خانگی را از جمله موارد و مسائل فراروی خود در مواجهه با بیماری کرونا برشمردند.

خبرنگاران اظهارات بهبودیافتگان کرونا در اصفهان از ارایه خدمات درمانی تا ناآگاهی از بیماری

آنان در گفت و گو با خبرنگاران خبرنگاران، ناآگاهی از بیماری و رعایت نکردن بهداشت فردی و ضعف در اطلاع رسانی در جامعه را عامل ابتلا به بیماری کرونا اعلام و تاکید کردند با رعایت موازین بهداشتی و فقط ماندن در خانه و توجه جدی به هشدارها به طور قطع و به آسانی می توان از ابتلا و شیوع گسترده این ویروس در جامعه جلوگیری کرد.

مراکز درمانی بهداشت روانی بیماران مراجعه کننده را جدی بگیرند

فخریان یکی از بهبود یافتگان کرونا در اصفهان که خود را 76 ساله به خبرنگاران معرفی کرد، گفت: اوائل اسفند علائمی مانند سرفه شدید و تنگی نفس داشتم اما به هیچ عنوان تصور نمی کردم که به کرونا مبتلا شده باشم، بعد از مراجعه در بیمارستان چمران اصفهان بستری شدم اما پس از آن به بیمارستان خورشید منتقل شدم و نزدیک 2 هفته آنجا بستری بودم.

وی به تلاش کارکنان بیمارستان خورشید برای رسیدگی و درمان این بیماران اشاره و اضافه کرد که آنها با وجود همه نگرانی ها و شاید کمبودها، دلسوزانه کار می کردند و خدمات می دادند ولی بیماران با رعایت موارد و توصیه های گفته شده زودتر به بهبودی دست می یافتند.

فخریان که از مشخص نبودن ابتلایش به کرونا متعجب بود از مردم خواست تا همه توصیه های بهداشت فردی را رعایت کنند و بیماران فکر نکنند که این بیماری یک روزه درمان می شود.

وی شرایط حاکم بر درمان بیماران کرونایی را به لحاظ روحی و روانی سخت و پر دغدغه ذکر کرد.

مردم فقط توصیه ها و هشدارهای بهداشتی را جدی بگیرند

بهبود یافته دیگری که خود را شاهزیدی معرفی کرد دلیل ابتلاش به کرونا را سفر به قم ذکر کرد و گفت: اکنون بنا به توصیه پزشکان در منزل هستم تا فرآیند درمانم تکمیل شود.

وی شرح داد: ابتدا علائمی مانند تب و لرز و بدن درد داشتم و خودم هر نوع قرصی که مصرف می کردم هیچ تاثیری نداشت و تب من پایین نمی آمد تا این که با اصرار فرزندانم به اورژانس بیمارستان خورشید اصفهان مراجعه کردم، که در ابتدا به من گفتند که مورد خاصی نیست اما پس از سفارش یکی از اقوام که پزشک است از سینه من تصویربردای کردند و متوجه این بیماری شدند.

شاهزیدی با اشاره به مسائلی که در اورژانس وجود داشت، یادآور شد: تعداد مراجعه کننده به این بخش در آن روزها زیاد بود و در آن بخش فقط یک سرویس بهداشتی فرنگی وجود داشت که امکان انتقال ویروس کرونا از این سرویس بسیار زیاد است.

وی با بیان اینکه پنج روز در بیمارستان خورشید بستری بود، گفت: رسیدگی خوبی توسط کادر درمانی انجام می شد و پس از سه روز، تب و بدن درد من کاهش یافت و سرفه ام خیلی کم شده است.

بیماران قرنطینه خانگی به رسیدگی مستمر نیاز دارند

وی که از هشتم اسفند در قرنطینه خانگی بسر می برد، اضافه کرد: در زمان حاضر برای تهیه برخی از قرص ها دچار مشکل هستم و آنها را فقط می توان در داروخانه های بیمارستان های مرجع مقابله با کرونا به سختی پیدا کرد.

شاهزیدی با بیان اینکه از مرکز بهداشت اصفهان نظارت مستمر می شود، شرح داد: توصیه های لازم نیز به اعضای خانواده ام برای رعایت همه موارد ایمنی و بهداشتی شده است.

تعلل در اطلاع رسانی بموقع، مسائل را افزایش داد

وی از مردم خواست تا در خانه های خود بمانند و این بیماری را جدی بگیرند و از طرفی از مسوولان انتقاد کرد که ایکاش زودتر درباره کرونا اطلاع رسانی جامع و کامل می کردند تا به طور جدی جلوی شیوع آن گرفته می شد.

برادر ا. ف یک دانش آموز مبتلا به کووید 19 در گفت و گو با خبرنگار خبرنگاران گفت: برادرم از 17 روز قبل دارای علایم سرماخوردگی ساده مانند آبریزش بینی، سردرد، دل درد، تب، تنگی نفس و درد در قفسه سینه بود که به بیمارستان خورشید اصفهان مراجعه کردیم.

وی با اشاره به اینکه پس از مراجعه به بیمارستان خورشید، از ریه برادرش عکس برداری و آزمایش خون گرفته شد اضافه کرد: جواب آزمایش حدود دو تا سه ساعت بعد به ما اعلام و جواب ابتلای به کرونای برادرم مثبت اعلام شد.

خانواده این بیمار مبتلا به کرونا با بیان اینکه فرزندشان در بیمارستان بستری نشد و بستری تنها مربوط به افراد بدحال با شرایط تنفسی وخیم بود شرح داد: به ما گفته شد که پسرمان باید در منزل در اتاقی قرنطینه و به دور از سایر افراد خانواده باشد و مایعات و مواد غذایی گرم مصرف کند.

خدمات درمانی به بیماران قرنطینه خانگی فراموش نشود

خانواده این بیمار مبتلا به کرونا از دشواری تهیه داروهای فرزند خود اشاره کردند و اظهارداشتند: سه نوع دارو که به ظاهر برخی داروهای آنفلوآنزا بود برای بیمار ما تجویز شد که 10 عدد بود ولی در داروخانه ها پیدا نشد و در نهایت با داشتن آشنا در هلال احمر توانستیم آن را اما به تعداد کمتر از تعداد تجویزی تهیه کنیم.

برادر این بیمار کرونایی شرح داد: پس از پنج روز برادرم شب هنگام دوباره دچار تنگی نفس شد و او را به بیمارستان خورشید بردیم و پس از عکس برداری از ریه گفتند حال وی رو به بهبودی است.

اعضای خانواده های کرونایی نیاز به حمایت روحی دارند

یک بهبودیافته دیگری با اشاره به شرایط بد روحی خانواده های کرونایی اظهارداشت: در چنین مواقعی خانواده بیمار روحیه خود را می بازند و نیاز به حمایت دارند که متاسفانه در فرآیند درمان به این مهم توجه نشده است.

مردم به شبکه های اجتماعی توجه نکنند

وی که خواست نامش در خبر ذکر نشود اضافه کرد: من با حذف فضای مجازی بسیار مخالف بودم اما اکنون به راستی دیدم که نبودن در فضای مجازی و برخی اخبارها و شایعات موجود در آن در فرایند بهبود شرایط روحی خانواده بیماران مبتلا بسیار تاثیرگذار است.

وی استرس ناشی از اخبار دروغ در شبکه های اجتماعی را عامل تضعیف سیستم ایمنی بدن و روحیه افراد دانست و گفت: در شرایط فعلی، خانواده بیماران مبتلا به کووید 19 به فضایی آرام و خدمات حمایتی روانشناسی نیاز دارند.

وی همچنین از پاسخگو نبودن سامانه 4030 اعلام شده برای سوالات مربوط به کرونا گلایه داشت و اضافه کرد: به هیچ عنوان از طریق این سامانه نمی توان با اپراتور ارتباط برقرار کرد.

نظم دهی به بیماران کرونایی در مراکز درمانی روز به روز بهتر می شود

س. م شهفرایند دیگری که به همراه یکی از اعضای خانواده خود که به کووید 19 مبتلاست به یکی از مراکز درمانی خدمات رسان به بیماران کرونایی در اصفهان رفته بود به خبرنگار خبرنگاران گفت: فضای بیمارستان در چند روز گذشته شلوغ و پرهیاهو بود اما اکنون کمی منظم تر به نظر می رسد که شاید به دلیل نظم دهی به خدمات رسانی به مراجعه کنندگان باشد.

وی گفت: مادرم 52 سال و پدرم 58 سال سن دارند و از پنجم اسفندماه مادرم علایمی مانند سرفه های بسیار شدید همراه با درد قفسه سینه، دو روز تب شدید، لرز، خواب آلودگی، بی میلی به غذا، تهوع، ضعف، تشنج و حتی غش و پدرم نیز سرفه، تب و بی حالی داشتند.

این بانوی اصفهانی با اشاره به اینکه پس از انجام آزمایش خون، پزشک خانوادگی وجود ویروس در بدن این زوج را تایید کرد اضافه کرد: والدینم به دلیل نگرانی و ترس از بستری، به بستری در بیمارستان رضایت ندادند و اکنون به تشخیص پزشک خانواده روزهاست که در قرنطینه خانگی هستند.

وی سفر به تهران را عامل ابتلایش به بیماری کرونا گفت.

وی درباره داروهای تجویز شده برای والدین خود نیز شرح داد: داروهای مربوط به تنگی نفس، ضد درد و تهوع تجویز شده بود که در تهیه آن با مشکل روبرو نبودند اما همچنان برای تهیه ماسک و مواد ضدعفونی دچار مشکل هستند.

به گفته مسوولان ستاد استانی کرونا تنها بیمارستان های اصفهان روزانه 15 هزار ماسک نیاز دارند و اولین کار رفع این نیاز بیمارستان هاست که در حال انجام است.

به گفته دیگر اعضای این خانواده بهبود یافته اکنون والدینم 2 روز است که تب ندارند و پس از مدت ها بی میلی به غذا می توانند غذا بخورند، سرفه هایشان کاهش یافته و فقط در صورت صحبت کردن دچار سرفه می شوند.

استاندار اصفهان گفت: سلامت خط قرمز ماست و در حفظ آن هیچ کوتاهی نمی کنیم و هیچ قصوری هم در خصوص مقابله با کرونا قابل پذیرش نیست.

عباس رضایی با اشاره به برگزاری 12 جلسه ستاد استانی مدیریت بیماری کرونا و جلسات کمیته های هفت گانه این ستاد، اضافه کرد: تا کنون بیش از 100 مصوبه در این ستاد در حوزه های مختلف درمانی، بهداشتی، پشتیبانی، انتظامی، رسانه ای و سایر کمیته ها گرفته شده است.

وی با اشاره به ضرورت کاهش مراجعات به مراکز درمانی و بیمارستان ها، اظهارداشت: در راستای کاهش مراجعه به بیمارستان ها اولین کار راه انداری خط 3113 بوده است.

وی ادامه داد: در گام بعدی کلینیک های تنفسی با بهره گیری از ظرفیت درمانگاههای موجود در استان و سطح بندی آنها به منزله مراکز پیش بیمارستانی راه اندازی شد و افرادی که نیاز ضروری دارند از این طریق به بیمارستان اعزام و سایر افراد سرپایی در منزل مداوا خواهند شد.

استاندار اصفهان تاکید کرد: همچنین سامانه یکپارچه بهداشت سیب امکان غربالگری آحاد افراد جامعه را ثبت اطلاعات خود اظهاری افراد دنبال می کند که اگر نیاز باشد افراد راهنمایی و در صورت نیاز حتی با آمبولانس افرا به بیمارستان ارجاع داده خواهند شد و در صورتی که شرایط حاد نباشد، راهنمایی های لازم به بیماران ارائه خواهد شد.

وزارت بهداشت مجموع مبتلایان به بیماری کرونا در استان اصفهان (مجموع اصفهان و کاشان) تا روز جمعه بیست و سوم اسفند جاری را 902 بیمار گفت که با این احتساب، این خطه در رتبه سوم ابتلا به این بیماری پس از تهران و مازندران واقع شده است.

منبع: ایرنا
انتشار: 13 اردیبهشت 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: hodablog.ir شناسه مطلب: 287

به "خبرنگاران اظهارات بهبودیافتگان کرونا در اصفهان از ارایه خدمات درمانی تا ناآگاهی از بیماری" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خبرنگاران اظهارات بهبودیافتگان کرونا در اصفهان از ارایه خدمات درمانی تا ناآگاهی از بیماری"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید