خوشمزه و گران، اما برای حفظ سلامت قلب مفید است
به گزارش هدا بلاگ، بر اساس یک بررسی تازه از 60 مطالعه، یکی از راه های کاهش خطر بیماری قلبی، مصرف بیشتر آجیل و دانه ها است.
به گزارش مهر به نقل از مدیسن نت، محققان منطقه اسکاندیناوی دریافتند که خوردن آجیل می تواند خطر حمله قلبی را کاهش دهد.
اریک آرنسن، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه اسلو نروژ، می گوید: اگر هر روز یک مشت آجیل، یعنی حدود 30 گرم، بخورید 20 تا 25 درصد خطر ابتلاء به بیماری های قلبی عروقی کاهش خواهد یافت. در مقایسه، بزرگسالان در کشور های شمال اروپا به طور میانه حدود 4 گرم آجیل در روز می خورند. بسیاری از آن ها اصلاً آجیل یا دانه نمی خورند.
به نظر می رسد بادام، پسته و گردو بهترین ها برای کاهش کلسترول هستند. با این حال، محققان می گویند که هیچ مدرک قطعی برای توصیه انواع خاصی از آجیل نسبت به سایرین وجود ندارد.
آجیل تأثیر مفیدی بر سطح کلسترول خون دارد که برای جلوگیری از تجمع چربی در شریان ها باید کلسترول را پایین نگه داشت. آرنسن توضیح داد که تصلب شرائین، یکی از بزرگترین عوامل خطر برای حملات قلبی است.
این بررسی شامل حدود 2 میلیون شرکت کننده بود. اگرچه محققان بررسی کردند که آیا خوردن آجیل خطر سکته مغزی و دیابت نوع 2 را کاهش می دهد، اما نتایج آنقدر واضح نبود.
آرنسن گفت: به نظر نمی رسد آجیل بر فشار خون تأثیر بگذارد. اما خوردن آجیل با بهبود سطح کلسترول مرتبط است.
وی در ادامه افزود: به لطف این بررسی سیستماتیک و متابررسی، می توانیم برآورد دقیق تری از اثرات واقعی ارائه کنیم. اثبات اینکه آجیل باعث کاهش سطح کلسترول می شود، توضیح معتبری برای اینکه چرا بین خوردن آجیل و خطر ابتلاء به بیماری های قلبی عروقی ارتباط وجود دارد، ارائه می دهد. ممکن است ترکیب اسید های چرب موجود در آجیل این نقش مفید را داشته باشند.
آرنسن گفت: اگرچه نمی توان از آجیل برای درمان کلسترول بالا استفاده کرد، اما ما معتقدیم که اثر آن به اندازه کافی قابل توجه است که بتوان از آن به عنوان یک اقدام پیشگیرانه در میان جمعیت عمومی استفاده کرد.
منبع: فرارو