طرز تهیه شیرینی چنگالی با تمام ریزه کاری های حرفه ای

به گزارش هدا بلاگ، برای نوروز، شیرینی چنگالی را در فهرست انواع شیرینی عید قرار دهید و از طعم بی نظیر آن در کنار عزیزانتان لذت ببرید.

طرز تهیه شیرینی چنگالی با تمام ریزه کاری های حرفه ای

در طرز تهیه شیرینی چنگالی ، پودر قند و کره را با هم مخلوط نموده، تخم مرغ و وانیل را به آن بیفزایید و با همزن هم بزنید. سپس، ترکیب آرد و بیکینگ پودر الک شده را به تدریج به بقیه مواد اضافه نموده و مواد شیرینی را با دست ورز دهید. در ادامه، از مواد شیرینی گلوله هایی به میزان یک فندق درشت جدا نموده، آن ها را با فاصله روی سینی فر بچینید و کمی فشار دهید تا پهن شوند. سپس، با چنگال روی آن ها نقش بیندازید و اجازه دهید به مدت 15 دقیقه در فر با حرارت 160 درجه سانتیگراد بپزند. در نهایت، قسمتی از شیرینی های خنک شده را در شکلات ذوب شده و پودر نارگیل بزنید و سرو کنید.

شیرینی چنگالی

تعداد نفرات20 تا 25 عدد شیرینی چنگالی
زمان آماده سازی30 دقیقه
زمان تهیه شیرینی15 دقیقه
میزان سختیکم

طرز تهیه شیرینی چنگالی

اگر در پی یک شیرینی ساده و کم هزینه خانگی هستید، شیرینی چنگالی را دریابید. این شیرینی ترد و لذیذ، یک انتخاب عالی و همه پسند برای شیرینی عید نوروز است که هنر کدبانوگری شما را حسابی به نمایش می گذارد. برای تهیه آن، مواد اولیه مفصلی لازم نیست و کل کار آماده سازی و پخت آن کمتر از 1 ساعت طول می کشد. حالا اگر دوست دارید طرز تهیه این شیرینی دلچسب خانگی را با تمام فوت و فن های آن بدانید، با خبرنگاران همراه شوید و مواد لازم را فراهم کنید.

مواد لازم برای تهیه شیرینی چنگالی

مواد مورد احتیاج برای تهیه این شیرینی خوش طعم و پرطرفدار به توضیح زیر است:

مواد لازممیزان مورد احتیاج
آرد سفید1 و 2/3 پیمانه
تخم مرغ1 عدد
کره100 گرم
شکلات تخته ای100 گرم
پودر قند½ پیمانه
بیکینگ پودر1 قاشق چایخوری
وانیل½ قاشق چایخوری
پودر نارگیل، پسته، بادام و کنجدبه میزان لازم

مراحل دستور پخت شیرینی چنگالی در خانه

در این دستور هم باید مثل طرز تهیه شیرینی یاقوتی ، چند دقیقه پیش از آغاز کار، مواد اولیه مثل تخم مرغ و کره را از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسند. سپس مراحل طرز تهیه این شیرینی خوشمزه خانگی را مطابق دستور زیر پیش ببرید:

  • مرحله اول: ابتدا پودر قند و کره را در کاسه ای مناسب ریخته و خوب هم بزنید. سپس، وانیل و تخم مرغ را هم به محتویات کاسه افزوده و به هم زدن ادامه دهید.
  • مرحله دوم: فر را روشن نموده و روی حرارت 160 درجه سانتی گراد تنظیم کنید تا گرم گردد.
  • مرحله سوم: بیکینگ پودر و آرد را در ظرفی دیگر با هم مخلوط نموده و الک کنید. سپس مخلوط آرد را در چند مرحله به بقیه مواد شیرینی بیفزایید.
  • مرحله چهارم: در ادامه، مواد داخل کاسه را با دست ورز دهید تا خمیری نرم و یکدست ایجاد گردد که به دست نچسبد.
  • مرحله پنجم: حالا میزانی از مواد شیرینی (به میزان یک فندق درشت) برداشته و آن را در دستان خود به صورت یک گلوله گرد درآورید.
  • مرحله ششم: در ادامه، این گلوله ها را با فاصله مناسب داخل سینی فر که از قبل با کاغذ روغنی پوشانده اید، بچینید.
  • مرحله هفتم: هر کدام از شیرینی ها را با فشار ملایم دست پهن نموده و با چنگال روی آن ها طرح بزنید.
  • مرحله هشتم: حالا سینی فر را به مدت 15 دقیقه در طبقه وسط فر قرار دهید تا شیرینی ها کاملا بپزند. سپس، سینی را از فر خارج نموده و کنار بگذارید تا شیرینی های چنگالی خنک شوند.
  • مرحله نهم: میزانی شکلات تخته ای را به روش بن ماری ذوب نموده و کنار دست خود بگذارید. سپس قسمتی از شیرینی ها را ابتدا داخل شکلات زده و پس از آن به دلخواه به پودر نارگیل، پسته، بادام و… آغشته کنید.

به همین سادگی یک شیرینی ساده و کم هزینه خانگی درست نموده اید که می تواند زینت بخش میز پذیرایی شما باشد. نوش جان

طرز تهیه شیرینی چنگالی بدون فر

اگر فر در اختیار ندارید، کار پخت این شیرینی خوشمزه را با طرز تهیه شیرینی چنگالی در تابه پیش ببرید. برای این منظور، مراحل زیر را دنبال کنید:

  • مرحله اول: ابتدا خمیر شیرینی را مطابق دستور طرز تهیه شیرینی چنگالی در فر آماده کنید.
  • مرحله دوم: در ادامه، تابه مناسبی را همراه با شعله پخش کن روی حرارت ملایم قرار داده و 10 دقیقه صبر کنید تا تابه کاملا گرم گردد.
  • مرحله سوم: حالا کف تابه را با یک تکه کاغذ روغنی بپوشانید و خمیرهای شیرینی را با فاصله مناسب داخل آن بچینید.
  • مرحله چهارم: درب تابه را بگذارید و 15 دقیقه بعد شیرینی ها را چک کنید. اگر سطح زیر شیرینی ها طلایی شده بود، یعنی شیرینی ها آماده اند و می توانید تابه را از روی حرارت بردارید.
  • مرحله پنجم: در نهایت، بعد از خنک شدن شیرینی ها، آن ها را با شکلات تخته ای و پودر نارگیل یا… تزئین نموده و در ظرف مورد نظر بچینید.

نکات مهم در طرز تهیه شیرینی چنگالی خانگی

اگر می خواهید شیرینی خانگی شما چیزی کمتر از شیرینی چنگالی بازاری نداشته باشد، نکات زیر را به خاطر بسپارید:

  • برای تهیه شیرینی چنگالی در تابه، در صورت استفاده از تابه های دو طرفه، واشر آن را خارج کنید. اگر هم از تابه معمولی استفاده کردید، دم کنی فراموش نگردد، زیرا در غیر این صورت، قطرات بخار درب تابه شیرینی ها را خمیر می نماید.
  • اگر می خواهید کره به خوبی با پودر قند مخلوط شده و بافتی یکدست ایجاد گردد، حتما آن را از چند دقیقه قبل از یخچال خارج کنید تا نرم تر شده و به دمای محیط برسد.
  • اگر طعم کاکائو را دوست دارید، 2 قاشق غذاخوری پودر کاکائو را جایگزین 4 قاشق غذاخوری از آرد سفید کنید. به این ترتیب، یک ظرف شیرینی چنگالی کاکائویی خواهید داشت.
  • دقت کنید که میزان جایگزینی پودر کاکائو با آرد، میزانی استاندارد است و در تمام شیرینی های خشک باید به میزان 2 برابر میزان پودر کاکائو از آرد کم کنید.
  • اگر در طرز تهیه شیرینی خانگی ساده از کره یا روغن استفاده نموده اید، خمیر شیرینی را زیاد ورز ندهید. زیرا با این کار خمیر روغن پس داده و شیرینی شما بیش از میزان خشک خواهد شد.
  • بیش از زمان ذکر شده، شیرینی ها را داخل فر یا تابه حرارت ندهید. حتی اگر شیرینی ها را با دست امتحان کردید و نرم بودند، مسئله ای نیست و پس از سرد شدن، سفت تر خواهند شد.
  • دقت داشته باشید که الک کردن آرد و بیکینگ پودر، مانع از گلوله شدن خمیر می گردد.
  • در برخی رسپی های شیرینی چنگالی مثل طرز تهیه شیرینی ساق عروس از میزانی گردوی خرد شده هم استفاده می گردد که سلیقه ای است.
  • برای هم زدن مواد شیرینی می توانید از همزن برقی، همزن دستی یا چنگال بهره ببرید. البته انتخاب همزن برقی بهتر است و کارها را سریع تر پیش می برد.
  • به طور معمول، استفاده از کره عطر و طعم بهتری به این شیرینی ترد و لذیذ خانگی می دهد.
  • برای تزئین و طعم دهی به شیرینی چنگالی، علاوه بر پودر نارگیل و پسته، ترافل های رنگی هم انتخاب مناسب و جذابی هستند.

اصول نگهداری از شیرینی چنگالی

شیرینی چنگالی یکی از انواع شیرینی خشک محسوب می گردد که باید در ظروفی درب دار و مکانی خشک و خنک مثل یخچال نگهداری گردد. با این حال، اگر می خواهید مدت نگهداری شیرینی چنگالی در یخچال را باز هم بیشتر کنید، در تهیه آن روغن جامد به کار ببرید.

برترین جایگزین ها در تهیه شیرینی چنگالی

طرز تهیه شیرینی چنگالی با روغن جامد هم به ترتیبی است که در بالا ذکر شد و در واقع شما می توانید به جای کره، از روغن جامد بهره ببرید. بعلاوه شیرینی چنگالی با روغن مایع هم قابل تهیه است و حتی می توانید از ترکیب روغن مایع و کره هم بهره ببرید. نکته دیگر اینکه دقت داشته باشید که شکر، جایگزین مناسبی برای پودر قند نیست و نباید تصور کنید که شکر پودر شده کار پودر قند را انجام می دهد.

طعم شیرینی چنگالی را با خبرنگاران تجربه کنید…

اگر سرتان حسابی شلوغ است و فشار کارهای نزدیک عید، وقتی برای تهیه شیرینی های خانگی نمی گذارد، سری به خبرنگاران بزنید. شما می توانید با سفارش شیرینی از خبرنگاران ، بخشی از کارها را به این مجموعه بسپارید و دیگر هیچ نگرانی بابت تهیه شیرینی های خوشمزه و باکیفیت برای عید نوروز نداشته باشید.

سوالات متداول

جایگزین کره در طرز تهیه شیرینی چنگالی چیست؟

شما می توانید برای تهیه این شیرینی خانگی خوشمزه، به جای کره از روغن جامد یا مایع بهره ببرید یا ترکیبی از کره و روغن مایع را به کار ببرید.

شرایط نگهداری از شیرینی چنگالی چیست؟

این شیرینی باید در ظروف درب دار و در مکانی خشک و خنک نگهداری گردد.

برای تهیه شیرینی چنگالی کاکائویی چه کنیم؟

برای این منظور، 2 قاشق غذاخوری پودر کاکائو را جایگزین 4 قاشق غذاخوری از آرد سفید نموده و مطابق دستورالعمل تهیه شیرینی چنگالی ساده پیش بروید.

منبع: اسنپ فود
انتشار: 22 بهمن 1403 بروزرسانی: 22 بهمن 1403 گردآورنده: hodablog.ir شناسه مطلب: 3834

به "طرز تهیه شیرینی چنگالی با تمام ریزه کاری های حرفه ای" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه شیرینی چنگالی با تمام ریزه کاری های حرفه ای"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید