طرز تهیه هویج پلو به 3 روش (با مرغ، گوشت و بدون گوشت)
به گزارش هدا بلاگ، هویج پلو از پلوهای مخلوط سنتی ایران است که اصالت آن به شیراز برمیشود و به سبک های مختلف و با مواد متنوعی درست می شود. با طرز تهیه هویج پلو با مرغ ریش ریش، با گوشت چرخ کرده و بدون گوشت با زرشک یا کشمش آشنا شوید.
خبرنگاران | سرویس آشپزی - هویج حاوی ویتامین های A، B، C و مواد معدنی مختلفی است که به صورت خام یا پخته در اشکال خردشده یا رنده برای تهیه انواع سوپ ها مثل سوپ شیر و خامه؛ خورش هایی مانند خورش هویج و دسرهایی مانند حلوای هویج کاربرد دارد. همچنین هویج حاوی مقادیر زیادی آنتی اکسیدان است و هویج پخته بیشتر از هویج خام آنتی اکسیدان دارد. در این سبزی، بتاکاروتن به وفور یافت می گردد و رنگ نارنجی خاص آن نیز به همین خاطر است. یکی از پلو های خوشمزه و پرطرفدار ایرانی، هویج پلو است که اصالت آن به شیراز برمی گردد و البته غیر از هویج پلو شیرازی، هویج پلو تبریزی نیز شهرت خاصی دارد.
ترکیب عالی و به جای مواد غذایی در تهیه این پلو باعث شده که طعم و مزه خوشایند و دلچسبی داشته باشد و نظر هر کس را به خود جلب کند. در این مقاله قصد داریم طرز تهیه هویج پلو را به سبک های مختلف مرور کنیم.
در ادامه می خوانید:- طرز تهیه هویج پلو مجلسی با مرغ
- طرز تهیه هویج پلو مجلسی با گوشت قلقلی
- طرز تهیه هویج پلو مجلسی بدون گوشت
- نکات مهم و اصولی در تهیه هویج پلو
1. طرز تهیه هویج پلو مجلسی با مرغ
مواد لازم | |
برنج | 4 پیمانه |
مرغ | 1 عدد |
آبلیمو | 3-4 قاشق غذاخوری |
زعفران دم کرده | 1 فنجان |
هویج | 300 گرم |
پیاز داغ | 2-3 قاشق غذاخوری |
خلال بادام | 1/2 پیمانه |
پیاز متوسط | 1 عدد |
نمک | به میزان لازم |
دستور تهیه:
- برنج را شسته و به مدت 3-2 ساعت در آب نمک خیس کنید.
- مرغ را به چند تکه تقسیم کرده و با 1 لیوان آب، 1/2 فنجان آبلیمو، 1/2 فنجان زعفران دم کرده، کمی نمک و پیاز خرد شده روی حرارت ملایم بپزید. به گونه ای که پس از اتمام پخت، به اندازه 1 فنجان از آب مرغ باقی بماند.
- هویج ها را شسته، پوست آن ها را گرفته و به صورت خلال های باریک 2 سانتی متری برش بزنید.
- روغن را در تابه ریخته و هویج های خلال شده را به اندازه ای سرخ کنید که رنگ آن ها تغییر نکند. سپس و چند قاشق محلول زعفران به آن اضافه کنید و چند ثانیه با هم تفت دهید.
- برنج را آبکش کنید. در قابلمه کمی روغن بریزید، برنج آبکش و هویج های سرخ شده را لایه به لایه در قابلمه بریزید.
- آب مرغ را به همراه بقیه زعفران آب کرده، روی برنج بدهید. خلال بادام را شسته و آن ها را یک طرف برنج بریزید تا نرم گردد.
- شعله را کم کرده و روی درب قابلمه دمی قرار دهید. حدود 45-40 دقیقه صبر کنید تا برنج دم بکشد.
- پس از دم کشیدن برنج، آن را در دیس کشیده، تکه های مرغ پخته را کنار برنج قرار دهید و روی برنج را با خلال بادام تزیین کنید. می توانید مرغ پخته را ریش ریش کرده و لابلای هویج پلو قرار دهید.
- در صورت تمایل می توانید زرشک یا کشمش شسته و تفت داده شده را نیز به پلو اضافه کرده و یک هویج پلو با مرغ و کشمش یا هویج پلو با مرغ و زرشک مجلسی تدارک ببینید.
- برای تهیه هویج پلو دونفره می توانید مواد لازم را نصف کنید.
2. طرز تهیه هویج پلو مجلسی با گوشت قلقلی
مواد لازم | |
برنج | 3 پیمانه |
هویج متوسط | 5 عدد |
گوشت چرخ کرده | 250 گرم |
پیاز متوسط | 1 عدد |
پیاز داغ | 2-3 قاشق غذاخوری |
شکر | 2-3 قاشق غذاخوری |
پودر زعفران | 1/2 قاشق چایخوری |
نمک و زردچوبه | به میزان لازم |
روغن | به میزان لازم |
دستور تهیه:
- برنج را 3-2 ساعت در آب نمک خیس کنید.
- پیاز را با رنده ریز رنده کنید و همراه با گوشت چرخ کرده، نمک و زردچوبه خوب ورز دهید تا مواد با هم ترکیب شوند.
- از گوشت گلوله هایی به اندازه فندق برداشته و با دست گلوله گلوله کنید و در روغن تفت دهید تا سرخ شوند. سپس پیاز داغ را به آن اضافه کنید و چند ثانیه روی حرارت ملایم با هم تفت دهید.
- هویج ها را پوست گرفته، به صورت خلال های نازک درآورید و در روغن سرخ کنید. محلول زعفران و شکر را اضافه کرده، هم بزنید و چند دقیقه صبر کنید تا شکر حل گردد، سپس حرارت را خاموش کنید.
- برنج را آبکش کرده، کف قابلمه روغن بریزید و سپس برنج، گوشت و هویج را لایه به لایه در قابلمه بریزید.
- روی برنج کمی آب و روغن بدهید، حرارت را کم کنید و روی درب قابلمه دمی قرار دهید.
- حدود 45-40 دقیقه صبر کنید تا هویج پلو دم بکشد.
3. طرز تهیه هویج پلو مجلسی بدون گوشت
مواد لازم | |
برنج | 3 پیمانه |
هویج متوسط | 3 عدد |
زرشک | 1/4 پیمانه |
پودر زعفران | 1/2 قاشق چایخوری |
پیاز داغ | 3-4 قاشق غذاخوری |
ادویه پلویی | 1 قاشق چایخوری |
رب گوجه فرنگی | 1 قاشق غذاخوری |
زردچوبه، نمک و فلفل | به میزان لازم |
طرز تهیه:
- برنج را 3-2 ساعت در آب نمک خیس کنید.
- هویج را پوست گرفته و به صورت خلال های باریک خرد کنید، سپس در یکی دو قاشق روغن تفت دهید.
- پیاز داغ، نمک، فلفل و زردچوبه را به هویج اضافه کرده و کمی با هم تفت دهید.
- رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و 4-3 دقیقه تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته گردد.
- زرشک را 5 دقیقه در آب سر خیس کنید، سپس صاف کرده، به مواد اضافه کنید و دو سه دقیقه با مواد تفت دهید.
- ادویه پلویی و محلول زعفران را به مواد اضافه کنید و مخلوط کنید. سپس مواد را از روی حرارت بردارید.
- برنج را آبکش کنید، کف قابلمه 3-2 قاشق روغن داغ کنید و سپس برنج آبکش شده و مواد را لایه لایه در قابلمه بریزید.
- حرارت را کم کنید و روی درب قابلمه دمی قرار دهید. 45-40 دقیقه فرصت دهید تا برنج دم بکشد و هویج پلو آماده گردد.
نکات مهم و اصولی در تهیه هویج پلو
- هیچ وقت هویج را نتراشید، چون سطح آن سیاه می گردد.
- هویج را طوری خلال کنید که هنگام سرخ کردن خرد و تکه تکه نگردد.
- در تهیه هویج پلو ساده بدون گوشت، به جای زرشک می توانید از کشمش پلویی استفاده کنید.
شما چه فوت و فن هایی برای درست کردن هویج پلو می شناسید و کدام روش تهیه را ترجیح می دهید؟ پیشنهاد می کنیم طرز تهیه مرصع پلو مجلسی، طرز تهیه رشته پلو بدون گوشت و طرز تهیه گردو پلو خوشمزه را نیز در خبرنگاران بخوانید.
منبع: setare.combestcanadatours.com: مجری سفرهای کانادا و آمریکا | مجری مستقیم کانادا و آمریکا، کارگزار سفر به کانادا و آمریکا
چای قند پهلو: چای قند پهلو، یک مجله خانوادگی است برای همه سنین