عمل لیزر فیشر یا شقاق چگونه انجام می شود؟

به گزارش هدا بلاگ، تغذیه، دارو و لیزر فیشر راه های درمان فیشتر مقعدی یا شقاق هستند. فیشر بیماری است که بر اثر مسائل گوارشی مانند یبوست و اسهال در مقعد ایجاد می شود. لیزر فیشر موثرترین راه درمان این بیماری مقعدی است.

عمل لیزر فیشر یا شقاق چگونه انجام می شود؟

خبرنگاران | سرویس سلامت - آیا تا به حال نام بیماری فیشر را شنیده اید؟ آیا می دانید که این بیماری در مراحلی نیاز به جرای با لیزر فیشر دارد؟ بیماری فیشر، نوعی بیماری دردناک در ناحیه مقعد است. این بیماری در تمام رده های سنی رایج است. بهترین روش درمان این بیماری، لیزر فیشر است.

بیماری فیشر یا شقاق، در اثر انقباض شدید و کاهش جریان خون در قسمتی از عضله مقعد با نام علمی اسفنکتر ایجاد می گردد که در نهایت، منجر به بوجود آمدن یک برش یا ترک کوچک در ناحیه مقعد می گردد. این ترک، با گذر زمان و با هر بار دفع مدفوع سخت، به سمت داخل مجرای مقعد، گسترش می یابد. در نهایت با درد و خونریزی همراه است. علت بروز چنین مسئله ای در ناحیه مقعد، متفاوت است. اما بررسی ها نشان می دهد که در بیشتر بیماران، با تغییر اجابت مزاج از قبیل: یبوست و یا اسهال شدید همراه است.

بیشتر بخوانید:راه های درمان شقاق مقعدی

عمل جراحی فیشر با لیزر چگونه صورت می گیرد؟

عمل جراحی فیشر با لیزر، به صورت سرپایی، بدون بیهوشی و درد و خون ریزی است که با بی حسی موضعی به راحتی در یک کلینیک انجام می گردد. بیمار می تواند بلافاصله بعد از عمل به محل زندگی یا کار خود باز گردد، بدون اینکه نیاز به پانسمان وبستری شدن در منزل باشد و بدون اینکه درد و یا مشکل خاصی داشته باشد. به راحتی می تواند مدفوع کند.

در عمل جراحی فیشر با لیزر، از نوعی لیزر کم توان که اشعه آن معمولا از جنس کربن دی اکسید است، استفاده می گردد. در این عمل جراحی، ابتدا با لیزر، بافت های فیبروتیک و گرانولیت عضله منقبض شده مقعد یا همان اسفنکتر حذف می گردد. این کار باعث می گردد که عضله اسفنکتر مقداری شل و از حالت انقباض خارج گردد. سپس لبه های شکاف فیشر با اشعه های لیزر، به صورت مداوم و بدون وقفه پرتو افکنی می شوند تا عروق کوچک بریده شده در حین عمل و هم چنین زخم شقاق را ترمیم کند. در نهایت این عمل منجر به بهبود زخم می گردد.

عمل جراحی یا لیزر فیشر؛ کدام بهتر است؟

در صورتی که اصلاح تغذیه و مصرف دارو برای درمان بیماری فیشر پاسخگو نباشد، ممکن است نوع مزمنی از این بیماری رخ داده باشد که برای برطرف نمودن آن، به عمل جراحی نیاز است. عمل جراحی فیشر، در گذشته در بیمارستان با بیهوشی کامل به وسیله چاقوی جراحی انجام می شد. بیمار نیز باید چند روز بستری و تحت مراقب قرار می گرفت. بیمار باید درد حاصل از جراحی با چاقو را تحمل می کرد و برای جلوگیری از خونریزی باید از پانسمانی به نام تامپون استفاده می کرد. برای جلوگیری از این مسائل، امروزه از لیزر برای عمل جراحی فیشر استفاده می گردد.

لیزر های کربن دی اکسید در درمان های مبتنی بر جراحی، بسیار مفید اند و طور گسترده ای مورد استفاده قرار می گیرد. با توجه به این که آب، بیشتر بافت های بیولوژیکی را تشکیل می دهد، از آن به عنوان یک انرژی بسیار مناسب در لیزر های کربن دی اکسید استفاده می گردد.

در عمل جراحی فیشر با لیزر، ابتدا با لیزر کربن دی اکسید، بافت های فیبروتیک و گرانولیت عضله منقبض شده مقعد یا همان اسفنکتر حذف می گردد. سپس با تابش مداوم اشعه لیزر بر روی عضله اسفنکتر، هشت نقطه ایجاد می گردد. در این نقاط، لیزر به طور کامل از ضخامت عضله اسفنکتر عبور می کند. این کار باعث می گردد که عضله اسفنکتر، مقداری شل و از حالت انقباض خارج گردد. پس از آن، لیزر در حالت کسری عمیق (deep fractional mode) قرار می گیرد و ناحیه اطراف شکاف فیشر را به منظور تحریک لایه ساب ماکوسا پرتو افکنی می کند. با تحریک این لایه، بافت های از بین رفته مجددا تولید می شوند و زخم فیشر ترمیم می گردد.

یکی از عوارضی که بیماران بعد از جراحی های مقعدی، ممکن است به آن دچار شوند، بی اختیاری بیمار در دفع مدفوع و باد نفخ است. عمل جراحی فیشر با لیزر، خطر بروز این عارضه را نسبت به روش های قدیمی جراحی کاهش می دهد و یک روش موثر و ایمن برای درمان بیماری فیشر محسوب می گردد.

منبع: setare.com
انتشار: 16 اسفند 1399 بروزرسانی: 16 اسفند 1399 گردآورنده: hodablog.ir شناسه مطلب: 2392

به "عمل لیزر فیشر یا شقاق چگونه انجام می شود؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "عمل لیزر فیشر یا شقاق چگونه انجام می شود؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید