نفخ حبوبات را چگونه بگیریم؟، روش صحیح و زمان خیساندن حبوبات
به گزارش هدا بلاگ، برخی افراد به علت نفخی که حبوبات دارند نمی توانند از این مواد استفاده نمایند؛ روشی برای گرفتن نفخ حبوبات وجود دارد که همان خیس کردن آن ها پیش از پختن هست. در ادامه در خصوص نحوه خیساندن حبوبات صحبت خواهیم کرد.
حبوبات خشک یکی از مغذی ترین موادی است که در دسترس بیشتر افراد است. پیش از پختن حبوبات خشک، باید آن ها را خیس کنید. ولی برخی افراد به دلیل نفخی که حبوبات دارند نمی توانند از این مواد استفاده نمایند روشی برای گرفتن نفخ حبوبات وجود دارد که همان خیس کردن آن ها پیش از پختن هست. در ادامه در خصوص نحوه خیساندن حبوبات صحبت خواهیم کرد.
روش صحیح خیساندن حبوبات
حبوبات یکی از مهم ترین منابع تامین پروتئین، فیبر، آهن، منگنز، فولات، منیزیم و آنتی اکسیدان هستند که استفاده از آن ها مکررا از طرف پزشکان و کارشناسان تغذیه توصیه شده است. هر کدام از حبوبات به نوع خود برای بدن موثر هستند و نمی توان آن ها از برنامه غذایی حذف کرد. حبوبات برترین جایگزین برای افرادی است که به هر دلیلی منع مصرف گوشت دارند و می توانند پروتئین مورد نیاز بدن شان را با استفاده از حبوبات تامین نمایند.
ولی حبوبات اگر به درستی تهیه و طبخ نشوند، باعث نفخ و درنهایت دل درد و دل پیچه خواهند شد. برترین راه برای این مشکل این است که پیش از پخت حبوبات نفخ آن گرفته گردد که این کار از راه خیساندن حبوبات انجام می گیرد. برای خیلی ها این سوال وجود دارد که هر کدام از انواع حبوبات را باید چه میزان و چه مدت زمانی خیساند. ما در ادامه به این سوال پاسخ داده ایم.
حبوبات را آبکشی کنید
ابتدا حبوبات را پس از تمیز کردن در یک صافی یا آبکش بریزید و زیر آب سرد از شیر آب بشویید. همان طور که حبوبات زیر آب سرد هستند، دستان خود را از لابه لای آن ها برده تا اطمینان پیدا کنید که همه حبوبات به خوبی آبکشی شده اند.
شیوه های خیساندن حبوبات
خیساندن سریع
در این شیوه، حبوبات را در آب ریخته و برای 5 دقیقه با حرارت بالا و برای 5 دقیقه با حرارت ملایم بجوشانید. آنگاه حبوبات را در همین آب برای یک ساعت بخسیانید. این به معنی پخته شدن حبوبات نیست بلکه تقریبا معادل 8-10 ساعت خیساندن حبوبات است و باید پس از یک ساعت حبوبات را به صورت کامل بپزید.
استفاده از فلاسک چای
در این شیوه می توانید حبوبات را در فلاسک ریخته و بر روی آن، آب جوشیده بریزید و برای یک شب در آن بخیسانید. به این ترتیب مدت زمان پخت حبوبات هم کمتر می گردد.
خیساندن طولانی
در این روش حبوبات را باید بشویید و برای مدت زمان حداقل هشت ساعت در آب خیساند. خیلی بهتر خواهد بود که آن ها را به مدت یک شب در آب بخیسانید. با این حال، اگر آن ها را به مدت بیش از 12 ساعت گذاشته خیس بخورند، ممکن است بافت و مزه خود را از دست بدهند.
مطمئن شوید که آب کافی برای خیساندن لوبیا ها در ظرف باشد به صورتی که تمام مدت خیس خوردن، آب روی حبوبات را گرفته باشد. این کار خیلی اهمیت دارد به این دلیل که حبوبات با جذب آب بزرگتر شده در نتیجه سطح آب پایین می آید. پیش از پخت خیسانده شده، آبی که به منظور خیساندن مورد استفاده قرار داده بودید را خالی کنید.
مدت خیساندن انواع حبوبات
شیوه های خیساندن حبوبات با هم یکی است؛ ولی زمان خیساندن حبوبات و پخت آن ها با هم فرق دارد. برای همین باید این محصولات را به طور اصولی بخیسانید تا زمان پخت هر کدام از آن ها به حداقل برسد.
لوبیا چشم بلبلی را با استفاده از شیوه های خیساندن حبوبات برای 10 تا 12 ساعت بخیسانید و آنگاه برای 50 دقیقه بپزید.
لوبیا سفید و قرمز هم باید برای 10 تا 12 ساعت خیس بخورند و در مدت 50 تا 90 دقیقه می پزند.
ماش و نخود را هم باید با استفاده از شیوه های خیساندن حبوبات تا 10 ساعت بخیسانید. برای پخت آن ها هم به 50 تا 90 دقیقه زمان نیاز است.
منبع: بیتوته
منبع: فرارو