شرایط بورس تهران در هفته آینده چگونه است؟
به گزارش هدا بلاگ، تهران (پانا) - گروهی از تحلیل گران تعدیل و کاهش قیمت ها در بازار سهام را ضرورت بازار می دانند، در مقابل گروهی دیگر با تأکید بر روندها یدرونی بازار پیش بینی می نمایند شاخص هفته ای صعودی را در پیش داشته باشد. آیا فرصت سودآوری مهیا شده است؟
به گزارش اکوایران، در هفته اخیر شاخص کل بورس در مجموع 4 هزار و 485 واحد بالا آمد و به رقم یک میلیون و 398 هزار واحد رسید. شاخص هم وزن نیز افت 2 هزار و 117 واحدی را ثبت کرد. آیا این فرایند تداوم خواهد داشت؟ عوامل بنیادی و غیربنیادی تاثیرگذار بر بازار سهام چه پیامی به سهام داران می دهند؟
بازدهی هفتگی بورس
شاخص کل در آخرین روز کاری هفته 22 هزار و 353 واحد رشد کرد و به رقم یک میلیون و 398 هزار واحد رسید. شاخص کل نسبت به آخرین روز معاملاتی هفته قبل 4 هزار و 485 واحد بالا تر ایستاد تا بازدهی هفته شاخص بورس مقبت 0.32 درصد گردد.
افت شاخص هم وزن
در هفته اخیر فرایند تغییرات شاخص کل هم وزن مشابه شاخص کل بود. دو روز ابتدایی هفته نزول کرد و سپس سه روز صعودی را پشت سر گذاشت. با این حال شاخص هم وزن در خاتمه هفته نسبت به هفته پیشین 2 هزار و 117 واحد پائین تر ایستاد و به رقم 374 هزار و 353 واحد رسید و بازدهی منفی 0.5 درصدی را ثبت کرد که نسبت به افت 5 درصدی هفته پیشین بهبود نسبی داشته است.
بورس در هفته اخیر دو فرایند متضاد داشت. شاخص کل در روز های شنبه و یکشنبه نزول کرد و در سه روز بعدی صعود کرد.
در اولین روز هفته شاخص کل بیش از 18 هزار واحد افت کرد و روز یکشنبه سقوط 35 هزار و 349 واحدی را پشت سر گذاشت. اما روز دو شنبه فرایند نزولی شاخص کل متوقف شد و 21 هزار و 114 واحد رشد کرد. سه شنبه نیز شاخص افزایش 14 هزار و 666 واحدی را ثبت کرد.
شاخص کل بورس در آخرین روز کاری هفته اخیر بیش از 22 هزار واحد صعود کرد و تا یک قدمی کانال 1.4 میلیونی بالا آمد.
در خاتمه هفته شاخص کل بالاتر از سطح هفته پیش نهاده شد ولی شاخص هم وزن پائین تر از رقم هفته پیش ایستاد. با این حال در سه روز خاتمهی هفته که شاخص کل فرایند صعودی داشت شاخص هم وزن نیز رشد کرد.
روزهای دوشنبه و سه شنبه بیش از 3 هزار واحد افزایش یافت و روز چهارشنبه رشد 7 هزار و 727 واحدی را ثبت کرد و 93 درصد از نمادهای بازار سبزپوش شدند. بنابراین بورس هفته ای صعودی را پشت سر گذاشت و روز چهارشنبه پس از 12 روز کاری شاهد ورود پول حقیقی به بورس بودیم.
در مجموع کل هفته 2 هزار و 692 میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد و میانگین روزانه خروج پول حقیقی 538 میلیارد تومان بود که نسبت به هفته پیشین رشد 12 درصدی داشته است.
دیگر فرایند نگران نماینده برای سهام داران افت ارزش معاملات سهام است. در این هفته، میانگین ارزش معاملات خرد بورس 4 هزار و 68 میلیارد تومان بود که نسبت به رقم 4 هزار و 102 میلیاردی هفته پیشین، افت 0.83 درصدی داشته است. در روز سه شنبه برای سومین روز متوالی ارزش معاملات خرد کاهش یافت و به کمترین رقم در 4 ماه اخیر ثبت شد.
بنابراین بعضی تحلیل گران بدبین با تکیه بر فرایندهای درونی بازار در هفته گذشته معتقدند شاخص کل در میان مدت توان صعود را ندارد. این تحلیل گران معتقدند ریسک های بازار سهام کاهش نیافته و در مقابل بازارهای موازی مجذوب نماینده تر شده اند. در دو هفته اخیر که خروج سرمایه 6 هزار میلیارد تومانی از بازار سهام رقم خورد، رمزارزها، صندوق های سرمایه گذاری و اوراق بدهی دولتی با ورود سرمایه روبرو بودند.
در 12 روزی که خروج پول حقیقی از بازار سهام ثبت شد، هزار و 620 میلیارد تومان پول حقیقی به صندوق های سرمایه گذاری قابل معامله در بورس وارد شده است. به عبارت دیگر به طور میانگین روزانه 135 میلیارد تومان پول حقیقی به این صندوق ها وارد شده است. بنابراین تحلیل گران بدبین معتقدند در میان مدت بورس رشد چندانی نخواهد داشت و تعدیل قیمت ها را ضرورت بازار سهام می دانند.
در مقابل تحلیل گران خوشبین به فرایند نزولی خروج نقدینگی از بازار اشاره می نمایند و معتقدند توقف خروج پول حقیقی می تواند به توقف ریزش قیمت ها منجر گردد. در روزهای دوشنبه و سه شنبه که شاخص های بازار رشد کردند، فرایند خروج پول حقیقی نزولی شد و روز چهارشنبه با افزایش نرخ صعود نماگرها، شاهد ورود پول حقیقی نیز بودیم.
بعلاوه در سه روز خاتمهی هفته معاملات بازار با مازاد تقاضا بسته شد. مضاف بر این ارزش مازاد تقاضای بازار فرایند صعودی داشت. تحلیل گران خوشبین به رشد ارزش معاملات خرد و مازاد تقاضای 700 میلیارد تومانی در روز چهارشنبه استناد می نمایند و معتقدند شاخص کل بورس می تواند وارد کانال 1.4 میلیونی گردد و در این محدوده ماندگار باشد. بنابراین معاملات سومین هفته آبان ماه فرصتی برای صعود و افزایش بازدهی سهام برای سهامداران خواهد بود.
منبع: خبرگزاری پانا