سرانجام ماه عسل بانوی صلح

به گزارش هدا بلاگ، خبرنگاران- گروه بین الملل: بیش از یک سال از دور جدید کشتار مسلمانان روهینگیا در میانمار می گذرد و شاید بتوان به جرات گفت که مهاجرت این اقلیت مظلوم به بنگلادش توانست آنها را از بایکوت خبری خارج نموده و جهانیان را متوجه ظلمی که به آنها می گردد کند.

سرانجام ماه عسل بانوی صلح

برای بسکمک از افرادی که از اوضاع مسلمانان روهینگیا اطلاع داشتند این سوال همواره مطرح بود که چرا آنگ سان سوچی رهبر میانمار با وجود آنکه لقب بانوی صلح را دارد و برنده جایزه صلح نوبل نیز شده اقدامی برای خاتمه خشونت ها علیه مسلمانان روهینگیا ننموده و با سکوت خود ارتش میانمار و بودائیان این کشور را در کشتار و تجاوز به مسلمانان کمک می دهد.

همانطور که اشاره شد مهاجرت مسلمانان روهینگیا به بنگلادش و حضور خبرنگاران در میان آنها موجب شد تا دنیا متوجه وضعیت حاکم در ایالت راخین میانمار شده و کوشش ها برای متوقف کردن خشونت علیه مسلمانان روهینگیا آغاز گردد.

گزارش سازمان ملل

چندی پیش همزمان با اولین سالگرد دور جدید حملات ارتش میانمار به مسلمانان روهینگیا، سازمان ملل متحد فرمانده ارتش این کشور را به نسل کشی متهم کرد و کمیته تحقیق سازمان ملل از شورای امنیت خواسته عوامل کشتار مسلمانان در میانمار را هدف تحریم قرار داده و صادرات سلاح به میانمار را ممنوع کند.

سازمان ملل اعلام نموده که فرماندهان ارتش میانمار باید به اتهام کشتار و تجاوز جمعی مسلمانان روهینگیا محاکمه شوند. تحقیقات سازمان ملل نشان می دهد ارتش میانمار به قصد نسل کشی زنان مسلمان روهینگیا را مورد تجاوز قرار داده و کشته است.

سازمان ملل خاطرنشان کرد فرمانده کل ارتش میانمار به همراه پنج ژنرال وی به قصد نسل کشیِ مسلمانان روهینگیا مرتکب قتل و تجاوز گروهی در این کشور شده اند.

در گزارش سازمان ملل متحد که در سالگرد بحران روهینگیا در میانمار منتشر شد بازرسان این سازمان خواهان محاکمه این افراد برای برنامه ریزی شدیدترین جنایت علیه بشریت تحت لوای قانون شد.

کارشناسان سازمان ملل می گویند دولت مدنی میانمار به رهبری آنگ سان سوچی سبب انتشار سخنان نفرت پراکن و از میان رفتن اسناد این جنایات شده و نتوانسته از اقلیت ها در برابر جنگ و جنایت علیه بشریت محافظت کند.

در آگوست سال گذشته ارتش میانمار به بهانه مقابله با گروه های افراطی حملات هدفمند خود را علیه اقلیت روهینگیا آغاز کرد که این حملات موجب کشته شدن بیش از 60 هزار مسلمان روهینگیایی و مهاجرت صدها هزار نفر از آنها به بنگلادش شد.

در همین رابطه چندی قبل آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد در حاشیه نشست سران کشورهای آ سه آن در فیلیپین، طی دیدار با آنگ سان سوچی رئیس حزب حاکم میانمار خواهان بازگشت اقلیت مسلمان روهینگیا به کشورشان شد.

اقلیت روهینگیا مردمی مسلمان و هند و آریایی هستند که در ایالت راخین در غرب میانمار زندگی می نمایند. سازمان ملل متحد و همچنین اغلب رسانه های بین المللی و سازمان های حقوق بشری، مردم روهینگیا را جزء تحت ستم ترین اقلیت ها در دنیا توصیف می نمایند.

این مردم 4 درصد کل جمعیت میانمار را تشکیل می دهند. مسلمانان روهینگیا و بعضی از محققان معتقدند که آنها بومی ایالت راخین هستند، در حالی که دیگر مورخان ادعا می نمایند که این اقلیت، مهاجرانی هستند که از بنگلادش به میانمار و بیشتر طی دوره حکومت بریتانیا در برمه و به میزان کمتر، پس از استقلال برمه در سال 1948 و جنگ آزادیبخش بنگلادش در سال 1971 مهاجرت نموده اند.

بیشتر جمعیت یک میلیون و صد هزار نفری روهینگیا از حق شهروندی میانمار محروم هستند و در شرایطی مشابه با آپارتاید زندگی می نمایند. بسکمک از آنها در کمپ های پناهندگان در نزدیکی مرز بنگلادش زندگی می نمایند. بیش از 140 هزار نفر از آنها به دنبال درگیری با قوم بودایی راخینه در سال 2012 به مناطق دیگر آواره شده اند. دولت میانمار اقلیت مسلمان روهینگیا را به عنوان مهاجران غیرقانونی که از بنگلادش وارد شده اند تلقی می نماید.

سقوط آزاد سوچی

انتشار گزارش های پی در پی در مورد وضعیت مسلمانان میانمار و انتقاد از سکوت کشورهای غربی در مورد این وضعیت موجب شد داعیه داران حقوق بشر پایان سر خود را از زیر برف بیرون آورده و آغاز به انتقاد از کشتار مسلمانان روهینگیا و دیدار با آنگ سان سوچی نمایند.

در همین رابطه در شهریور ماه امسال جرمی هانت وزیر خارجه انگلیس با سوچی دیدار کرد و گفت: اگر قرار نیست اصل پاسخگویی در میانمار اجرا گردد، جامعه بین المللی باید گزینه های دیگر از جمله ارجاع این مسأله به دادگاه کیفری بین المللی را مد نظر قرار دهد.

وزیر خارجه انگلیس در توئیتر شخصی خود در این باره اضافه کرد: این گزینه مستلزم جلب حمایت اعضای شورای امنیت سازمان ملل است که ممکن است تحقق نیابد و در چنین صورتی، ضروری است گزینه های دیگر نیز آنالیز گردد.

پس از انگلیس آمریکا نیز در واکنشی دیرهنگام در این خصوص موضع گرفت و دولت ایالات متحده خاطرنشان کرد که تحقیقات این کشور نشان می دهد که ارتش میانمار برنامه ای بسیار دقیق برای کشتار گسترده، تجاوز گروهی و سایر موارد خشونت آمیز علیه مسلمانان روهینگیا داشته است.

به دنبال آمریکا و انگلیس، کانادا نیز وارد عمل شد و مجلس این کشور شهروندی افتخاری نخست وزیر میانمار را از او پس گرفت. علت این اقدام انفعال سانگ سوچی در برابر کشتار اقلیت روهینگیا در میانمار است.

دیروز آدینه، ششم مهر (28 سپتامبر) نمایندگان مجلس عوام کانادا به اتفاق آراء تابعیت افتخاری کانادایی به آنگ سانگ سوچی را سلب کردند. اکنون دولت این کشور باید برای پس دریافت شهروندی خانم سانگ سوچی اقدام کند.

آدام آوستن سخنگوی وزارت خارجه کانادا علت این اقدام بی سابقه را، خودداری سانگ سوچی از محکوم کردن کشتار اقلیت مسلمان روهینگیا در میانمار خاطرنشان کرد.

ملیت کانادایی به نخست وزیر فعلی میانمار در سال 2007 اهداء شد، زمانی که او به عنوان رهبر اپوزیسیون این کشور در زندان بسر می برد. در ماه مارس امسال نیز موزه هولوکاست آمریکا در واشنگتن ضمن انتقاد شدید از رفتار خشونت آمیز دولت میانمار با اقلیت مسلمان روهینگیا، جایزه حقوق بشری خود موسوم به جایزه الی ویزل را از آنگ سان سوچی پس گرفت.

علاوه بر این موارد شماری از سازمان های حقوق بشری از کمیته صلح نوبل خواسته اند، جایزه صلح نوبل را که در سال 1991 به سانگ چی اهدا شد پس بگیرد. آنگ سانگ چی از 2015 تاکنون ریاست دولت میانمار را به عهده دارد.

بدین ترتیب سوچی که زمانی نه چندان دور از سوی کشورهای غربی مورد استقبال گسترده قرار می گرفت اکنون در وضعیت بدی گرفتار شده و در حال از دست دادن صندلی خود نزد افکار عمومی دنیا است.

منبع: خبرگزاری مهر
انتشار: 22 آذر 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: hodablog.ir شناسه مطلب: 5

به "سرانجام ماه عسل بانوی صلح" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "سرانجام ماه عسل بانوی صلح"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید