چطور فن بیان خوبی داشته باشیم و جذاب صحبت کنیم؟

به گزارش هدا بلاگ، اگر نگاهی به مهم ترین جلسات و مذاکراتی که تابه حال در آن شکست خوردید بیندازید، خیلی زود متوجه می شوید که دلیلش این بوده که نتوانستید پیغام و جان کلام خودتان را به درستی به مخاطب منتقل کنید. در وهلۀ اول شاید فکر کنید با به کار بردن کلمات سخت و سنگین می گردد این کار را به خوبی انجام داد، درحالی که اصلاً اینطور نیست!

چطور فن بیان خوبی داشته باشیم و جذاب صحبت کنیم؟

شما باید یاد بگیرید که چطور با فن بیان خوب، کوتاه، مختصر، مفید و تاثیرگذار صحبت کنید!

تعدادی از آدم ها بر این باورند که برخی­ها ذاتاً خوب صحبت می­نمایند و داشتن فن بیان قوی مستقیماً به ژنتیک افراد برمی گردد. باید به شما بگوییم که این طرز فکر کاملاً اشتباه است!

فن بیان هم مثل هر مهارت دیگری اکتسابی است و لزوماً از بدو تولد همراه ما نبوده است؛ پس می توانیم به مرور و با تمرین های متوالی آن را تقویت کنیم.

اما سوال اینجاست که چگونه می گردد این کار را انجام داد؟

برای جواب دادن به این سوال، بهتر است اول کمی دربارۀ اهمیت فن بیان صحبت کنیم.

فن بیان چیست و چه اهمیتی دارد؟

توانایی صحبت کردن و استفاده درست از هوش کلامی در زمان و مکان مناسب را فن بیان می گویند. درواقع اینکه بتوانیم در هر موقعیتی خوب صحبت کنیم و روی دیگران تأثیر مثبت بگذاریم همان فن بیان است، اما نباید آن را با هوش کلامی اشتباه گرفت. زیرا فن بیان به صحبت شفاهی افراد اشاره دارد درحالی که هوش کلامی از تسلط بر سخنرانی کردن می گوید.

صفحه جدید ما را دنبال کنید

دنبال می کنم

هرکدام از ما در زندگی­ مان بارها در شرایطی قرار گرفته ایم که باید برای جمعی از افراد صحبت می کردیم تا از عقاید خودمان دفاع کنیم یا کسی را دربارۀ موضوعی متقاعد کنیم. اینجاست که اهمیت داشتن فن بیان قوی بیشتر نمود پیدا می نماید.

نفوذ کلام و توانایی متقاعد کردن دیگران با هر موقعیت اجتماعی که داشته باشید می تواند در کار شما، در زندگی تان یا حتی در جهان تغییرات عظیمی ایجاد کند.

اگر شما در این جهت پیروز هستید که چه بهتر، در غیر این صورت نگران نباشید و ادامۀ مطلب را بخوانید.

چگونه فن بیان خوبی داشته باشیم؟

تنها با یادگرفتن چندتا فوت وفن ساده، شما می­توانید فن بیان خوبی داشته باشید. یادگیری این موارد و نکات خوب هستند، اما کافی نیستند، زیرا علاوه بر یادگیری تئوری، حتماً باید تمرین مناسب و کافی هم داشته باشید و این نکات را به صورت مداوم در زندگی روزمرۀ خودتان به کار ببرید تا پس از مدتی ملکۀ ذهنتان گردد.

نکتۀ اول: شمرده صحبت کردن

با هر صدا و نحوی که صحبت می کنید، وضوح در کلام کلید پیروزیت تان است. مستمع باید قادر باشد تمام کلماتی که ادا می­کنید را بشنود. درواقع یکی از کارهایی که می توانید با آن وضوح کلام تان را بیشتر کنید، کم کردن سرعت حرف زدن است.

نکتۀ دوم: اعتمادبه نفس داشته باشید!

اگر بهترین بیان را هم داشته باشید، زمانی که اعتماد به نفس تان پایین است یا خودتان را قبول ندارید، نمی­توانید به راحتی در جمع حضور پیدا کنید و خوب و موثر صحبت کنید.

اگر شما به خودتان اعتماد نکنید، چطور توقع دارید که دیگران به شما اعتماد نمایند؟

زمانی که خودتان از سخنان خودتان مطمئن باشید، دیگران هم به شما اعتماد می­نمایند و می توانید بر آن ها تأثیر بگذارید.

پس با اشتیاق و با اعتماد به نفس حرف بزنید تا دیگران جذب شما و صحبت­هایتان شوند. با این کار صدایتان قابل باور و متقاعدنماینده به نظر می­رسد و مستمع به خوبی متوجه این تفاوت­ها خواهد شد.

نکته سوم: طرز ایستادن و نشستن درست را یاد بگیرید

نکتۀ سوم برای تقویت فن بیان به طرز قرارگیری بدن مربوط می گردد. جالب است بدانید که طرز نشستن یا ایستادن می تواند سخنرانی شما را تحت تأثیر قرار دهد، زیرا صاف ایستادن یا نشستن به شما اجازه می دهد که به خوبی نفس بکشید و صدای تان قدرت نفوذ بیشتری داشته باشد. کمی تکان دادن سر هم در برخی مواقع می تواند مفید باشد.

نکته چهارم: زیاد کتاب بخوانید

کتاب خواندن زیاد دایرۀ واژگانی را که بلد هستید عظیم و عظیم تر می نماید و به شما یاری می نماید تا در مواقع لزوم لغات مناسب را از پستوی ذهنتان بیرون بکشید.

پس سعی کنید هرشب حداقل نیم ساعت از زمانتان را به خواندن کتاب اختصاص بدهید.

نکته پنجم- تمرین، تمرین و تمرین!

برای تقویت مهارت فن بیان مثل هر مهارت دیگری باید تمرین کنید، زیرا تمرین کردن باعث از بین رفتن نواقص می گردد و از این راه زودتر می توانید به پیروزیت برسید.

نکات بسیاری برای تقویت فن بیان وجود دارد و این پنج نکته تنها اشاره­ای به موارد ضروری بود که برای آغاز ضروری است بدانید، اما بهتر است در این راه از تجربه اساتید و مدرسان باتجربه هم بهره ببرید.

احمد انصاری نویسنده و مدرس مذاکره و مهارت­های ارتباطی، یکی از مدرسین برتر در این زمینه به حساب می آید که می­تواند شما را از ابتدا تا رسیدن به هدف نهایی، یعنی داشتن فن بیان خوب همراهی کند.

یادگیری فن بیان با دوره ­های آموزشی احمد انصاری

در جهانی امروز که جهانی رقابت است، نحوۀ مصاحبه و برخورد با افراد از اهمیت بالایی برخوردار است. حتی کسی که از تخصص و تجربۀ بالایی هم برخوردار باشد نمی­تواند خودش را بی­نیاز از یادگیری فن بیان بداند.

احمد انصاری با شعار از مِن مِن تا مَن مَن کوشش می­کند تا آدم­ها را از سرزمین مِن مِن یعنی جایی که برای ابراز ایده­ها و حرف­ها پر از شک و استرس هستیم به سرزمین مَن مَن یعنی جایی که همواره آماده و داوطلب صحبت کردن هستیم، بکشاند.

برای اینکه با نحوۀ تدریس آقای انصاری آشنا شوید، پیشنهاد ما این است که بدون صرف هیچ هزینه ای در سایت ایشان ثبت نام کنید و دورۀ غیرحضوری سخنرانی و فن بیان را به صورت کاملاً رایگان دانلود کنید.

یا اینکه می توانید به آدرس www.ahmadansari.com بروید و با آموزش­ها و دوره های دیگر این سایت آشنا شوید.

منبع: اتاق
انتشار: 16 اسفند 1399 بروزرسانی: 16 اسفند 1399 گردآورنده: hodablog.ir شناسه مطلب: 2389

به "چطور فن بیان خوبی داشته باشیم و جذاب صحبت کنیم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چطور فن بیان خوبی داشته باشیم و جذاب صحبت کنیم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید