خورشت ترشه سماق؛ غذای خوشمزه مازندرانی
به گزارش هدا بلاگ، خورشت ترشه سماق از خورشت های ترش و خوشمزه شمالی است. اگر علاقه به غذاهای ترش دارید به شما پیشنهاد می کنم.
طرز تهیه خورشت ترشه سماق مازندرانی :
مواد لازم خورش ترشه سماق برای حدودا 4 نفر :
سینه مرغ | 3 عدد |
* سبزی خورشتی یا سبزی شمالی | 500 گرم |
پیاز عظیم | 1 عدد |
لوبیا قرمز | 1 فنجان |
آبغوره | 1 فنجان |
سماق | 5 قاشق غذاخوری |
غوره | 1 فنجان |
سیر | 4 حبه |
نمک و فلفل | به مقدار لازم |
زردچوبه | به مقدار لازم |
* سبزی این خورشت سبزی مرغ ترش شمالی است اما در صورتی که در دسترس نباشد از سبزی قرمه بهره ببرید.
طرز تهیه ترشه سماق:
مرغ ها را با مقداری نمک و فلفل و زردچوبه مزه دار کنید. لوبیا قرمزهای خیس خورده را با مقداری آب نیم پز کنید و آب آن را دور بریزید. سپس پیاز را خرد کنید و با مقداری روغن تفت بدهید. مرغ ها را به آن اضافه کنید و تفت بدهید زمانی که مرغ ها کمی طلایی شدند. در همین حین سبزی ها را با مقداری روغن تفت بدهید. سیرهای رنده شده را به آن اضافه کنید و تفت بدهید. اکنون سماق اضافه کنید و کمی تفت بدهید. مراقب باشید نسوزند.
سبزی های تفت داده شده را به آن اضافه کنید. و لوبیای نیم پز شده را به همراه غوره و آبغوره اضافه کنید. چاشنی این خورشت آبغوره است. اگر غوره ندارید میزان آبغوره را کمی بیشتر کنید.
نمک را به آن اضافه کنید و آب بریزید و پس از جوشیدن شعله را کم کنید. تا خورشت با حرارت کم بپزد و جا بیفتد و روغن بیاندازد.
برنج را دم کنید و به همراه خورشت ترشه سماق و سالاد میل کنید.
طرز تهیه خورش ترشه سماق مازندرانی
نکاتی برای تهیه خورشت ترشه سماق :
سبزی این خورشت همانند خورشت قورمه سبزی شامل (تره 150 گرم تره + 150 گرم جعفری + 100 گرم گشنیز + 50 گرم اسفناج + 50 گرم شنبلیله) است، البته اصل این غذا با سبزی معروف شمال (سبزی مرغ ترش) تهیه می گردد ولی اگر در دسترس ندارید از ترکیب سبزی های بالا بهره ببرید.
از سماق بیش از اندازه استفاده نکنید زیرا خورشت شما را تلخ می نماید.
منبع: گردشبانکهن پارس: کهن پارس | مجله همه پارسی زبان های دنیا
bestcanadatours.com: مجری سفرهای کانادا و آمریکا | مجری مستقیم کانادا و آمریکا، کارگزار سفر به کانادا و آمریکا