طرز تهیه لوکوم زنجبیل و پسته یا لوکوم پاشا ترکیه ای ساده و رولتی
به گزارش هدا بلاگ، لوکوم پاشا یا راحت الحلقوم یکی از شیرینی های سنتی است که در اصل ریشه ترکی دارد و به آن لوکما، لوقما یا راحت الحلقوم هم گفته می گردد. لوکوم ترکیه از گروه دسر و شیرینی ژله ای با باقتی سفت تر از ژله و شبیه مسقطی خودمان است. مایه این شیرینی از ژل نشاسته و قند درست می گردد و معمولا با گلاب، ترنج، لیمو، دارچین، هل و نعنا هم طعم دار می گردد. از گردو، پسته، فندق خرد شده به همراه پودر نارگیل هم برای پوشش این شیرینی لذیذ استفاده می گردد. همچنین لوکوم یا لوقما از ترکیب آب میوه های مختلف مثل پرتقال، لیمو، انار، گریپ فروت با نشاسته و شکر درست می گردد. طعم دهنده هایی مانند گلاب و بهار نارنج هم می توان به آن افزود. در این مطلب طرز تهیه لوکوم زنجبیل و پسته را برای شما آورده ایم. با ما همراه باشید تا طرز تهیه این دسر جذاب و فوت و فن های تهیه انواع مختلف و نگهداری آن را در خانه یاد بگیرید.
مواد لازم
نشاسته: 1 لیوان دسته دار
شکر: 1 و 1/2 لیوان دسته دار
پودر زنجبیل: 1 قاشق غذاخوری
پودر ژلاتین: 2 قاشق غذاخوری
وانیل: 1/4 قاشق چایخوری
کره: 1 قاشق غذاخوری
مغز پسته: 1 قاشق غذاخوری
زعفران دم نموده: 1 قاشق غذاخوری
طرز تهیه
نشاسته را در یک تابه پودر کنید و به همراه پودر زنجبیل از الک عبور دهید. آب را (2 و 1/2 لیوان دسته دار) را به نشاسته اضافه کنید و خوب با هم مخلوط کنید تا کاملا حل شوند. وانیل را اضافه کنید. تابه را روی حرارت ملایم قرار دهید و به طور مداوم به هم بزند تا کم کم غلیظ گردد.
ژلاتین را در 1/3 لیوان دسته دار فرانسوی آب حل کنید. وقتی نشاسته و مواد داخل تابه به غلظتی اندازه فرنی رسیدند، شکر را اضافه کنید. بعد از حل شدن شکر، زعفران دم نموده را اضافه کنید و دوباره به هم بزنید تا کمی سفت گردد.
ژلاتین حل شده را اضافه کنید و دوباره به هم بزنید. کره را اضافه کنید. کل مراحل آماده شدن لوکوم و حرارت دادن آن، حدود 45 دقیقه زمان می برد. بعد از آماده شدن لوکوم، مغز پسته را اضافه نموده و حرارت را قطع کنید. مواد را به هم بزنید تا پسته ها در لوکوم پخش شوند.
در یک ظرف ترجیجا مستطیلی یا مربعی، یک لایه نایلون یا پلاستیک ضخیم قرار دهید و آن را چرب کنید. لوکوم را در ظرف بریزید و روی آن را با قاشق صاف کنید. قالب را به مدت 3 تا 4 ساعت در یخچال قرار دهید و بعد از خارج کردن، روی سطح را پودر قند یا پودر نارگیل بپاشید. لوکوم را روی پودر بگذارید و در اندازه دلخواه برش بزنید.
طرز تهیه لوکوم رولتی
می توانید از خامه فرم گرفته یا کرم شانتی هم در طرز تهیه لوکوم ترکیه بهره ببرید و لوکوم را به شکل رولتی درست کنید تا مجلسی تر گردد. برای این کار، 2 ساعت بعد از اینکه لوکوم را در یخچال قرار دادید، روی آن را با خامه فرم گرفته بپوشانید و با لیسک یکدست کنید. روی خامه را می توانید پودر پسته یا دارچین بپاشید. لوکوم ها را با دست رول کنید. دوباره قالب را به مدت 30 دقیقه در یخچال بگذارید تا خودش را بگیرد. بعد از فرم دریافت لوکوم و خارج کردن آن از یخچال، لوکوم را در ابعادی که دوست دارید برش بزنید. بعد از آماده شدن، آن ها را در ظرف مناسب سرو کنید.
نکات
*اگر در طرز تهیه لوکوم ترکیه از خامه قنادی استفاده می کنید، حتما قبل از مصرف چند دقیقه با همزن آن را بزنید.
*اگر از کرم شانتی استفاده می کنید، 75 گرم از آن را با 200 میلی لیتر شیر مخلوط کنید و با همزن بزنید. ابتدا حدود 3 دقیقه با دور تند همزن و بعد با سرعت کمتر، کرم را بزنید تا فرم بگیرد.
*لوکوم در دمای محیط به مدت 1 هفته قابلیت نگهداری دارد.
*برای خوش طعم و خوشبو شدن لوکوم می توانید از گلاب هم بهره ببرید. بعد از اضافه کردن شکر، وقتی مواد خودشان را دریافتد و کمی سفت شدند، حدود 1/2 لیوان دسته دار فرانسوی گلاب اضافه کنید.
*می توانید کره را از دستور طرز تهیه لوکوم زنجبیل و پسته حذف کنید یا آن را با روغن مایع جایگزین کنید.
*اگر می خواهید لوکوم میوه ای با طعم های مختلفی داشته باشد، می توانید از پودر ژله مربوط به هر میوه بهره ببرید. در این صورت از 1/2 بسته پودر ژله بهره ببرید. می توانید لوکوم موزی، لوکوم پرتقالی، لوکوم انار و … را با این روش تهیه کنید.
*در طرز تهیه لوکوم شکلاتی، کافی است به میزان 4 تا 5 قاشق غذا خوری پودر کاکائو را همزمان با شکر، به مواد لازم لوکوم اضافه کنید.
*لوموم ترکیه ای، شبیه مسقطی ایرانی است و در طرز تهیه آن، مواد مشابهی به کار می رود.
منبع: گردشبانآژانس دور زمین: دور زمین | سفر به دور زمین هیچوقت اینقدر آسون نبوده! تور ارزان، تور لحظه آخری، اروپا، تور تایلند، تور مالزی، تور دبی، تور ترکیه