قرص دزوسپتیو و پیشگیری از بارداری
به گزارش هدا بلاگ، قرص دزوسپتیو (Desoceptive) از داروهای جلوگیری از بارداری است که ترکیبی از دو ماده دزوژسترل و اتینیل استرادیول است. تهوع، استفراغ، سردرد، بزرگی و حساس شدن سینه ها، تغییرات وزن، درد معده، آکنه و لکه های قهوه ای پوست برخی از عوارض مصرف قرص دزوسپتیو است.
با پیشرفت علم پزشکی روش های پیشگیری از بارداری نیز متنوع شده و ابزار جدیدی به این منظور تولید و روانه بازار شده است. برای داشتن یک بارداری پیروز و رضایتمند، مادر باید آمادگی کامل روحی و جسمی را برای آن داشته باشد؛ در غیر اینصورت با مشکل روبرو می شود. خوشبختانه از روش های آسانی می توان برای پیشگیری از بارداری ناخواسته استفاده کرد که هر فرد با توجه به شرایطی که دارد می تواند یکی از این روش ها را انتخاب کند. خانم ها معمولا به این منظور از قرص های ضد بارداری استفاده می کنند که این قرص ها در دو دسته معمولی و اورژانسی قرار می گیرند. شرایط استفاده از قرص های ضد بارداری اورژانسی با دیگر قرص ها متفاوت بوده و تنها در مواقع خاصی می توان از آن ها استفاده کرد. قرص دزوسپتیو یکی از قرص های معمولی برای پیشگیری از بارداری است که در ادامه قصد داریم با چگونگی مصرف آن و عوارضی که ممکن است داشته باشد آشنا شویم.
قرص دزوسپتیو چیست؟
قرص دزوسپتیو (Desoceptive) از داروهای جلوگیری از بارداری است که ترکیبی از دو ماده دزوژسترل و اتینیل استرادیول است. اگر برای اولین بار است که از داروهای ضد بارداری استفاده می کنید، ممکن است بی نظمی های قاعدگی مانند لکه بینی، خونریزی و یا دوره های قاعدگی از دست رفته را تجربه کنید. داروهای ضد بارداری انواع مختلفی دارند که بهتر است برای استفاده از هر کدام به پزشک مراجعه کنید.
نام های تجاری، موارد مصرف، عوارض و تداخل دارویی
نام های تجاری | Marvelon |
موارد مصرف | پیشگیری از بارداری |
عوارض | تهوع، استفراغ، سردرد، بزرگی و حساس شدن سینه ها، تغییرات وزن، درد معده، آکنه، لکه های قهوه ای پوست، درد سینه، تغییر در سیکل ماهیانه، لکه بینی، واکنش های پوستی، کاهش میل جنسی، افزایش فشار خون، تغییر در بینایی، اختلال در اعمال کبدی، سنگ مثانه، لخته شدن خون و تنگی نفس |
اختلال دارویی | ریفامپین، گریزوفولوین، باربیتورات ها، داروهای ضد ویروس مثل ریتوناویر |
مقدار و نحوه مصرف قرص دزوسپتیو
قرص ضد بارداری دزوسپتیو از روز پنجم قاعدگی به مدت 21 روز به صورت روزانه یک عدد مصرف می شود. یک هفته بعد از اتمام دارو مصرف بسته بعدی آن شروع می شود. توجه داشته باشید که برخی از داروها اگر همراه با قرص های جلوگیری از بارداری مصرف شوند میزان اثربخشی آن ها را کاهش می دهند. این داروها شامل آنتی بیوتیک ها، داروهای هپاتیت C، داروهای ایدز، داروهای تشنج و آرام بخش هاست.
نکاتی که در ارتباط با مصرف قرص دزوسپتیو باید بدانید
- اگر یک یا دو نوبت مصرف قرص دزوسپتیو فراموش شود نیازی به مصرف قرص اضافه نیست.
- اگر با مصرف دزوسپتیو دچار استفراغ شدید بعد از 2 ساعت در صورت احساس بهبودی مجددا آن را مصرف کنید.
- اگر یک نوبت از دارو را فراموش کردید برای اطمینان باید از یکی دیگر از روش های جلوگیری از بارداری استفاده کنید.
- توصیه می شود افراد بیشتر از مدت زمان 5 سال از این دارو استفاده نکنند، چرا که ریسک بروز سرطان سینه و گردن رحم در این افراد افزایش می یابد.
- در صورتیکه در دوران بارداری یا شیردهی هستید نباید از این دارو استفاده کنید.
- چنانچه سابقه ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی، دیابت شدید، میگرن شدید، سرطان سینه، سنگ مثانه و یرقان را داشته اید از این دارو استفاده نکنید.
- در صورتیکه با مصرف قرص دزوسپتیو دچار مشکلاتی مثل درد شکمی، نفخ شکم، درد پستان، سرگیجه، درد معده، خستگی، تشنج، سردرد، اختلال در بینایی و تنگی نفس شدید مصرف قرص را قطع کرده و به پزشک مراجعه کنید.
- از آنجاییکه قرص های ضد بارداری هورمونی، خطر ابتلا به لخته شدن را افزایش می دهند، اگر قبلا سابقه لخته شدن خون داشته اید قبل از مصرف این قرص با پزشک خود مشورت کنید.
- با دکتر خود در مورد تمام نسخه ها و داروهایی که استفاده می کنید صحبت کنید.
- اگر طی مصرف این قرص دچار توقف خونریزی، خونریزی طولانی مدت، لکه بینی، افسردگی، عفونت یا خارش واژن، درد در ناحیه بالای شکم و توده پستان شدید، در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید.
امیدواریم از این مطلب استفاده کافی را برده باشید. خواهشمندیم درصورتیکه تجربه مصرف قرص دزوسپتیو و یا دیگر نمونه های قرص جلوگیری از بارداری را داشته اید، نظرات و دیدگاه های خود را در این باره با دیگر خوانندگان مجله خبرنگاران در قسمت نظرات به اشتراک بگذارید.
منبع: setare.comآژانس دور زمین: دور زمین | سفر به دور زمین هیچوقت اینقدر آسون نبوده! تور ارزان، تور لحظه آخری، اروپا، تور تایلند، تور مالزی، تور دبی، تور ترکیه