پیاده سازی نرم افزاری شبکه LTE مجهز به هوش مصنوعی با رویکرد 5G
به گزارش هدا بلاگ، به گزارش خبرنگاران به نقل از پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، لیلا محمدی با اشاره به بعضی از فعالیت های اجرا شده در ارتباط با نسل پنجم ارتباطات (5G) پژوهشکده فناوری ارتباطات، گفت: در سال 1393 موضوع شناسایی و تحلیل فناوری ها و جهت گیری های مرتبط با 5G در قالب یک پروژه پژوهشی در پژوهشکده انجام شد. در این پروژه مطالعه شرایط نسل پنجم ارتباطات در کشورهای مختلف و ضرورت حرکت به سمت نسل پنجم شبکه های ارتباطی، روندهای استانداردسازی توسط نهادهای بین المللی، ساختار، خصوصیات و قابلیت های فنی و سرویس های نسل پنجم شبکه های ارتباطی و جهت گیری های محتمل برای پیاده سازی نسل پنجم شبکه های ارتباطی مورد آنالیز و ارزیابی نهاده شد.
وی با بیان اینکه پیرو این پروژه در خرداد ماه سال 1394 همایشی با عنوانفرصت ها، چالش ها و رویکردهای نسل پنجم ارتباطات با هدف آنالیز رویکرد صنعت مخابرات کشور در گذر به نسل آینده ارتباطات برنامه ریزی و اجرا شد، گفت: در راستای سیاست وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در مورد تدوین نقشه راه فناوری های نوین در پژوهشگاه، 5G به عنوان یکی از محورهای کلان پژوهشگاه مشخص و پروژه رصد فناوری و تدوین برنامه جامع 4G (تکامل) و 5G از خردادماه 1395 در پژوهشگاه شروع شد و در اردیبهشت 1396 به اتمام رسید.
محمدی ادامه داد: در این پروژه، تیم های فنی، مالی، کسب و کار، اجتماعی و حقوقی فعالیت داشتند که با مطالعه و آنالیز شرایط موجود فناوری 5G در جهان و ارزیابی وضع موجود کشور، راهبردها و اقدامات مناسب جهت حرکت به سمت 5G و همچنین نقشه راه نسل پنجم شبکه ارتباطی کشور استخراج و ارائه شد.
وی درباره فرایند آنالیز طرح نسل پنجم ارتباطی بیان کرد: در سال 1396 موضوع مطالعه و آنالیز نسل پنجم ارتباطات سیار و نحوه ارائه خدمات آن در کشور از سوی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی به پژوهشگاه ICT واگذار شد. البته آنالیز 5G از دید رگولاتوری، یکی از مهم ترین پروژه های مستخرج در نقشه راه 5G بود.
رئیس پژوهشکده فناوری ارتباطات اضافه کرد: در مدت اجرای این پروژه، حوزه های متنوعی اعم از فنی، حقوقی و مالی جهت ارائه خدمات مبتنی بر 5G در کشور پوشش داده شدند و نتایج به دست آمده از این پروژه به سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی پیشنهاد شد که ارتقاء رگولاتوری به نسل های بالاتر، طیف فرکانسی مورد احتیاج، مقررات لازم جهت ارائه سرویس های 5G ، گسترش سلول های کوچک در مناطق پرترافیک، استفاده از 5G برای صنایع عمودی خاص مانند آموزش و سرگرمی و بهداشت و سلامت، اشتراک گذاری منابع زیرساختی با معرفی بازیگران جدید همانند شهرداری ها، میکرواپراتورها و میزبان های بی طرف، افزایش سرمایه گذاری و جذب سرمایه جهت گسترش 5G، ایجاد کمیته عالی راهبری جهت تشویق سرمایه گذاری اپراتورها و سایر بازیگران و ایجاد آمادگی های لازم در صنایع عمودی برای ورود 5G از جمله این موارد بود.
وی گفت: پیاده سازی نمونه آزمایشگاهی شبکه نرم افزار LTE با رویکرد 5G، از اولین فعالیت های عملیاتی شده بود و به دنبال آن، پروژه طراحی و پیاده سازی نرم افزاری شبکه LTE مجهز به هوش مصنوعی با رویکرد 5G و قابلیت خودسازماندهی (SON) در بخش دسترسی رادیویی از مهم ترین پروژه های نقشه راه 5G بود که از اواخر سال 98 اجرای آن در پژوهشکده شروع شد و هم اکنون در حال اجرا است.
محمدی با بیان اینکه حفظ پایداری شبکه ارتباطی و یا بهینه کردن مصرف منابع رادیویی به صورت اتوماتیک از اهداف این پروژه است، در مورد پیاده سازی بستر تست و پایلوت 5G به عنوان یکی دیگر از مهمترین پروژه های دیده شده در کشور جهت حرکت به سمت 5G گفت: هدف از این پایلوت و بستر تست در سطح حاکمیت این است که محیطی برای ارائه انعطاف پذیر سرویس های جدید با الزامات متنوع ایجاد شده و بازیگران و صنایع مختلف با قابلیت های این شبکه آشنا شوند.
وی ادامه داد: مشخصا در حوزه فنی فناوری های مختلف به عنوان توانمندساز نسل پنجم ارتباطی مطرح هستند که از میان آنها می توان به فناوری موج میلیمتری، شبکه های مبتنی بر نرم افزار یا SDN، مجازی سازی توابع شبکه یا NFV، رایانش لبه شبکه موبایل، برش شبکه یا Network Slicing، مایمو انبوه یا Massive MIMO و اینترنت اشیا اشاره نمود. در حوزه هایی نظیر موج میلیمتری، SDN، NFV، اینترنت اشیا و مایمو انبوه در پژوهشکده فعالیت های خوبی صورت گرفته است.
منبع: خبرگزاری مهرکهن پارس: کهن پارس | مجله همه پارسی زبان های دنیا
bestcanadatours.com: مجری سفرهای کانادا و آمریکا | مجری مستقیم کانادا و آمریکا، کارگزار سفر به کانادا و آمریکا