کشمش و لاغری؛ آیا خوردن کشمش در کاهش وزن موثر است؟
به گزارش هدا بلاگ، ایجاد یک رابطه علمی بین کشمش و لاغری به صورت منطقی امکان پذیر است. کشمش به علت داشتن قند فروکتوز و فیبر فراوان، دارای خاصیت مصرف سریع انرژی و کاهش وزن است و مصرف آن، از اشتهای کاذب و پرخوری پیشگیری می نماید.
خبرنگاران | سرویس سلامت - این که چه بخوریم تا خیلی سریع و بدون دردسر لاغر شویم، یکی از سوالات مورد علاقه افراد چاق است، در این مقاله قصد داریم تا شما را با خواص کشمش به عنوان میان وعده غذایی مفید و خوشمزه که بر فرایند کاهش وزن با رژیم غذایی سالم، تاثیر ویژه ای دارد، آشنا کنیم.
کشمش و لاغری؛ چرا و چگونه؟
کشمش یکی از محبوب ترین و موثرترین میوه های خشک شده، برای کاهش وزن است. ارتباط بین مصرف کشمش و لاغری و فرایند تاثیر آن بر کاهش وزن به توضیح زیر است:
1. احساس سیری و پیشگیری از پرخوری
مصرف کشمش به احساس سیری یاری می نماید و همین احساس سیری مانع از پرخوری که از عوامل اصلی چاق شدن است، می گردد. به طور کلی وقتی شما برای مدت طولانی تری احساس سیری می کنید، احتمال اینکه گرسنه شوید و تصمیم های بد غذایی بگیرید خیلی کمتر خواهد شد.
2. فیبر فراوان
کشمش به طور مستقیم باعث چربی سوزی نخواهد شد، اما سرشار از فیبرهای غذایی مفید است که خوردن این مقدار فیبر غذایی، علاوه بر ایجاد احساس سیری، باعث پایین آمدن میزان مصرف کالری و نهایتا کاهش وزن می گردد.
3. پیشگیری و درمان یبوست
همانطور که گفته شد، کشمش سرشار از فیبر گیاهی نامحلول است و با مصرف این میوه، فیبر موجود در آن آغاز به تورم، با توجه به مایعات طبیعی بدن می نماید. این فرم کشمش خشک منقبض شده به مواد غذایی در حال حرکت به وسیله دستگاه گوارش اضافه شده و به پیشگیری و درمان یبوست که از علت های اضافه وزن و چاقی است، یاری می نماید.
4. کالری پایین
یکی دیگر از عوامل موثر بر ارتباط بین مصرف کشمش و لاغری، میزان کالری پایین این میوه نسبت به انواع شیرینی است. کشمش به دلیل کالری کمی که دارد، مصرف آن به افراد چاق به عنوان جایگزینی سالم به جای قند، شکر و شیرینی توصیه می گردد. به طور کلی کشمش به علت داشتن قند فروکتوز، دارای خاصیت مصرف سریع انرژی و کاهش وزن است.
ارزش غذایی کشمش و خواص آن
کشمش منبع مفیدی از ویتامین ها و عناصر مغذی بدن است. کشمش غنی از ید است و میان وعده ای مفید و کم نمک است. هر 100 گرم از این محصول 299 کیلو کالری دارد و تنها حاوی نیم گرم چربی و 21 گرم قند است. کشمش سرشار از امگا 3 و امگا 6 و ویتامین های گروه ب، ویتامین آ، ویتامین ای و مواد معدنی مثل آهن، پتاسیم، کلسیم و فسفر است. خواص درمانی این میوه به طور خلاصه شامل موارد زیر می گردد:
- این میوه خشک پرخاصیت منبع خوب فیبر، آنتی اکسیدان و همچنین منبع خوب انرژی است و فیبر موجود در آن باعث جلوگیری از سرطان کولون، یاری در جلوگیری از رشد غیر معمول سلول ها، بیماری ها و همچنین کنترل قند خون می گردد.
- از دیگر خواص کشمش، یاری به کاهش کلسترول بد خون است که تاثیر ویژه ای بر پیشگیری از حملات و بیماری های قلبی دارد.
- مصرف کشمش، به دلیل دارا بودن ویتامین های گروه ب، باعث کاهش استرس و بهبود خلق و خو می گردد.
- کشمش یک خوشبو کننده مفید برای دهان محسوب می گردد. مصرف آن برای سلامتی چشم نیز مفید است.
- تقویت حافظه، اعصاب، افزایش قدرت یادگیری و تمرکز از دیگر فواید کشمش به ویژه از خواص کشمش سیاه یا مویز است. مصرف این میوه، سستی و رخوت را از بدن دور می نماید و موجب از بین رفتن آب اضافی بدن می گردد.
- کشمش منبع خوب ویتامین دی و هورمون استروژن است و بالاخره اینکه اسپاسم یا گرفتگی عضلانی را کم می نماید.
بنابراین مصرف این میوه علاوه بر اینکه با احساس سیری و کاهش اشتها باعث کم خوردن شما می گردد، به دلیل این خواص شگفت انگیز و ارزش غذایی بالایی که دارد به حفظ سلامت شما یاری خواهد نمود و یکی از بهترین روش ها برای کاهش وزن سالم است.
با این وجود علی رغم رابطه مصرف کشمش و لاغری، همانگونه که می دانید تمرکز بر روی یک گروه غذایی خاص می تواند مواد لازم برای بدن که در گروه های دیگر غذایی موجود است را از شما دور کند و شما از مزایای این مواد محروم شوید. همچنین همزمان ضروری است به فعالیت های ورزشی پرداخته و تحرک کافی داشته باشید تا بتوانید به وزن دلخواه خود برسید.
برگرفته از: سلامت نیوز، health daily news
منبع: setare.comگروه ساختمانی آبان: گروه ساختمانی آبان: بازسازی ساختمان و تعمیرات جزئی و کلی و طراحی ویلا و فضای سبز و روف گاردن، طراحی الاچیق، فروش درب های ضد سرقت را از ما بخواهید.